Scroll Top

Reserves per accedir a la Basílica en dies especials, com dijous 24 de setembre

Dijous 24 de setembre, Festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, dia festiu a la ciutat de Barcelona, caldrà fer reserva per assistir a la missa conventual (11h), al cant de la Salve i el Virolai de l’Escolania (13h) i a la pujada al Cambril de la Mare de Déu –entre les 12 i les 15h-.

Aquesta mesura, que es va implantar el passat mes d’agost, ha estat molt ben acollida, perquè millora la comoditat i la qualitat de la visita a Montserrat, i també garanteix l’aforament, tot respectant les distàncies i les mesures de seguretat. Des del 14 de setembre es va decidir, per això, que les reserves només cal fer-les els caps de setmana i dies festius.

Excepcionalment, per tant, el dia 24 de setembre, festiu a Barcelona, serà un dels dies entre setmana que s’haurà de fer la reserva, en ser una de les dates on tradicionalment Montserrat rep més visitants i pelegrins.

Les reserves, que són gratuïtes, es poden realitzar de manera senzilla a través de la pàgina web del Monestir (abadiamontserrat.cat/reserves); o bé trucant a l’Oficina d’Informació de Montserrat (93 877 77 77).

Amb les reserves es garanteix l’accés als oficis que compten amb l’assistència de més fidels o al Cambril –sense fer cues- i, a la vegada, s’assegura ordenadament el compliment de les normes de seguretat i limitació d’aforament pel Covid-19 indicades des de la Generalitat de Catalunya.

Per tal que totes les persones que pugin a Montserrat i que els resulti impossible l’accés a la Basílica s’han instal·lat a l’atri de la Basílica, a sobre de les portes laterals, tres pantalles de grans dimensions que oferiran en directe els esmentats oficis. D’aquesta manera, es garanteix que tothom pugui seguir la celebració dels oficis o del cant de l’Escolania.

Última actualització: 21 setembre 2020