Montserrat Jove

Centre de
Coordinació
Pastoral
El Centre de Coordinació Pastoral de Montserrat també organitza el Montserrat Jove, una activitat per a nois i noies de 14 a 17 anys, que es realitza dos cops l’any i que ja supera les 30 edicions.
Què oferiu?

El Montserrat Jove neix per iniciativa del P. Sergi d’Assís com un espai de reflexió i de lleure per a nois i noies d’aquestes edats. Sempre ha durat un cap de setmana, per la qual cosa no és una activitat de continuïtat; i no pretén crear una pastoral de joves de Montserrat, sinó de ser un complement a la pastoral de joves dels bisbats, de les parròquies.

Cada Montserrat Jove té un tema sobre el qual es reflexiona i es participa en alguns moments de pregària de la comunitat. Com que la gent que hi ve prové de llocs i d’experiències i bases molt diferents, també l’aproximació que els oferim acostuma a ser molt oberta, però plantejant molt explícitament la visió de l’Evangeli en allò que es tracta. Això fa que noies i nois que en aquest moment no tenen una vida eclesial o una pràctica religiosa habitual s’hi trobin bé. En aquest, i en d’altres sentits, diria que Montserrat fa molt aquesta tasca que el Papa Francesc proposa als Santuaris de rebre persones que estan més a la frontera de la pràctica religiosa o de la vivència més explicita de la fe.

Quants nois i noies participen a cada edició?

Al voltant d’una cinquantena, però en una certa variació tant en el nombre com en les persones, perquè avui en dia els joves tenen molts camps oberts -esport, esplai, família…

El rector del Santuari, el P. Joan M. Mayol, i el G. Gabriel Soler s’encarreguen de l’organització, juntament amb un equip de monitors laics.

Per a més informació montserratjove.blog.cat

adminMontserrat Jove