Fundació 2025

Fundació 2025
L’any 1997 l’abadia de Montserrat va promoure una fundació, amb la intenció de canalitzar els suports, vinguts de persones, d’empreses i d’institucions que permetessin de preparar adequadament el pròxim mil·lenari del monestir instituït per l’abat de Ripoll i bisbe de Vic Oliba, amb intervencions indispensables per al manteniment i el millorament de les infraestructures del monestir i del santuari i amb accions culturals, socials, al servei dels pelegrins i dels visitants que hi acuden en tan gran nombre.

Contacte:

 • Horari d’atenció (públic i telefònic):
 • 09.00 – 13.30
 • 15.00 – 17.00
 • Telèfon: 93 877 7725
 • Email: Contacte
Missió i finalitat

La finalitat principal de la Fundació és ajudar l’Abadia de Montserrat a mantenir, a promocionar i a fomentar tots aquells valors més propis del monestir i del santuari de Montserrat com són ara els socials, els culturals i els ecològics, en benefici dels pelegrins i els visitants que pugen a Montserrat.

A aquesta anterior finalitat s’afegeix una de major concreció, la de cercar ajuda econòmica per poder destinar-la a la millora dels equipaments culturals i socials del santuari.

La “Fundació Abadia de Montserrat 2025” té les següents funcions:

 • Difondre les necessitats de Montserrat i obtenir recursos per atendre-les.
 • Destinar els fons recaptats a la finalitat per la qual van ser donats.
 • Col·laborar, amb una part d’aquests fons, en obres socials i d’ajut als més necessitats.

D’acord amb els seus estatuts, la Fundació Abadia de Montserrat 2025, al llarg dels anys, ha vinculat a aquest projecte empreses i entitats, i persones individuals, permetent iniciar una intensa tasca de rehabilitació i d’ampliació de les infraestructures arquitectòniques, artístiques i culturals del conjunt de Montserrat. Amb llur ajuda s’ha pogut fer, també, una obra social que és projecció de Montserrat tant a les zones pobres i de marginació del país com en països que tenen greus carències en el desenvolupament.

La col·laboració dels membres de la Fundació ha donat noves idees i ha encoratjat a continuar en la renovació necessària per a arribar al 2025 en les millors condicions possibles. Els reptes que la Fundació ha d’afrontar són molt importants. Una de les necessitats més immediates és el sanejament de l’economia de l’Escolania (una de les escoles de música més antigues i prestigioses d’Europa que funciona des del segle XIV).

Montserrat rep més de 2 milions de visitants a l’any, cosa que el converteix en el segon destí més visitat de Catalunya, després de Barcelona. Tanmateix, aquesta enorme afluència, i la complexitat de Montserrat, comporta unes exigències d’atenció i servei que no poden ser ateses només amb els recursos de la Comunitat de Monjos que obté dels serveis d’hostaleria i de comerç, ben coneguts per tothom. L’any 2025 celebrarem el mil·lenari de l’Abadia de Montserrat.

Per arribar-hi i celebrar-lo dignament s’hi està treballant, per la qual cosa, Montserrat requereix renovar-se i preparar-se de cara als reptes de futur que permetin donar el millor acolliment a les necessitats dels peregrins i persones que la visiten.

Visió

La Fundació vol ser l’eina de l’Abadia de Montserrat per proposar nous serveis i prestacions de les seves àrees d’activitat, així com posar en valor els ja existents, per satisfer les expectatives i necessitats dels seus usuaris (pelegrins, visitants, turistes, investigadors, grups d’interès, …) i donar-los a conèixer a la societat.

Volem ser percebuts com una entitat moderna, flexible, àgil, oberts al canvi, al corrent dels avenços tecnològics, aportant valor als seus membres col·laboradors i a l’Abadia de Montserrat.

Treballem per obtenir els recursos econòmics i en espècies de qui estigui interessat amb el que és, representa i fa Montserrat, els quals permetin cobrir les necessitats de les seves àrees d’activitat i d’infraestructures.

Ho fem oberts a tothom, amb vocació de servei, transparència, coherència, honestedat, amb una constant vocació de conèixer els interessos i expectatives, tant de les àrees d’activitat de Montserrat com dels actuals i potencials membres col·laboradors. 

Aspirem a arribar a l’any 2025 havent contribuït activament per fer possible un conjunt d’actes relacionats amb la commemoració del mil·lenari de l’Abadia, els quals posin Montserrat en el centre de l’excel·lència i referència mundial.

Patronat
 • P. Manel Gasch i Hurios, Abat de Montserrat
 • P. Bernat Juliol i Galí, prior de Montserrat i director general
 • P. Ignasi Fossas i Colet, majordom de Montserrat
 • P. Josep M. Soler i Canals, Abat emèrit de Montserrat
 • P. Sebastià Bardolet i Pujol, Abat emèrit de Montserrat
 • G. Josep Galobart i Soler, Vocal
 • Xavier Vilaseca i Requena, Secretari
Administració
 • Marta Millà i Carbonell
Membres col·laboradors de la Fundació 2025

Persones jurídiques
Agbar / Agropecuaria de Guissona / Ajuntament d’Abrera / Ajuntament d’Igualada / Ajuntament de Balenyà / Ajuntament de Bellvei / Ajuntament de Cervera / Ajuntament de Flix  / Ajuntament de la Comtal Vila de Ripoll / Ajuntament de Manlleu / Ajuntament de Manresa / Ajuntament de Martorell / Ajuntament de Matadepera / Ajuntament de Sant Andreu de la Barca / Ajuntament de Sant Fruitós de Bages / Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia / Ajuntament de Terrassa / Ajuntament de Tordera / Ajuntament de Vila-seca / Armand Basi / Associació Catalana de Municipis i Comarques  / Autopista Terrassa-Manresa, Autema / Bidons Egara / Busquet, Economistes – Auditors – Advocats / Caixa Rural de Guissona / Caprabo / Cementos Molins / Circutor  / Club Excursionista de Gràcia  / Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona /  Col·legi Oficial de Metges de Barcelona / Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya  / Construccions Cots i Claret / Corporación Alimentaria de Guissona /  Diputació de Tarragona / El Corte Inglés  /  Establiments Viena / Federació de Municipis de Catalunya / Fundació Abertis / Fundació Antoni Serra Santamans / Fundació Banc Sabadell / Fundació Bancària “la Caixa” / Fundació Damm / Fundació FIATC / Fundació Fluidra / Fundació Miquel /Fundació Pinnae / Fundació Sorigué / Fundació Uriach / Fundación Família Torres / Fundación Puig / Fundación Renta Corporación / Fundación Repsol  / Funicular Aeri de Montserrat / GCT Plus ETT / Gremi Provincial de Pastisseria i Confiteria de Barcelona  / Institut Agrícola Català St. Isidre  / Institut Europeu de la Mediterrània  / Kone Elevadores / Laboratoris Esteve / Mercadona / Montepio Conductors Manresa-Berga / Oliva Torras / Ortega i Palau / Patronat de la Muntanya de Montserrat / Puigdellivol (Fusteria – Museografia – Decoració) / Reale Seguros / Rodman Gràfiques / Seguros Catalana Occidente / Serveis Funeraris de Barcelona / Urcotex I  / Userkaf

Acords Institucionals

Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears / Consejo Superior de Investigaciones Científicas / Design for all Fundation / Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Fundació Althaia / Fundació Ampans  / Grup Miquel y Costas / Institut d’Estudis Catalans  / Institut d’Estudis Eivissencs  / Institut Menorquí d’Estudis / Universitat de Barcelona / Universitat de Vic  / Universitat Internacional de Catalunya / Universitat Politècnica de Catalunya / Universitat Ramon Llull

Mitjans de comunicació col·laboradors

Diari Ara / Diari de Girona  / Diari de Sabadell  / Diari de Terrassa  / Edicions Intercomarcals – Regió 7 / El 9 Nou  / El Periódico   / El Punt Avui / La Vanguardia

Persones físiques

Aragonés Pellejà, Ramon / Arespacochaga Martínez, Montserrat / Artigas Miró, Antoni /Asensio Llobet, Pere / Bacardí Tomàs, Montserrat / Basi More, Núria / Bigorda Arruego, Laura / Biosca Alonso, Mercè / Bofill Ferré, Lluís / Bosch Pinyol, Baldiri / Bosch Pinyol, M. Assumpta / Canet Català, Àngel / Carbó Bordas, Anna M. / Carbó Bordas, Jordi / Casanova Barberà, Misericòrdia / Closa Fusté, Montserrat / Cosculluela Llort, Carles / Enrich Camprubí, M. Antònia / Escolà Gené, Francesc Xavier / Ferré Vidal, Josep / Ferrer Clausell, Joan / Ferrer Roura, Concepció / Ferreres Pueyo, Ramona / Figuerola Manich, Josep / Fluvià Creus, Jordi / Font Torrent, Joan / Fort Gavaldà, Montserrat / Gómez Varderi, Jordi / Gomis Marqués, Bonaventura / González Gasulla, Joan / Gotsens Vives, Joan / Guimerà Ballús, Joan / Izcara Meix, Santiago / Jané Vidal, Mercè / Jorba Canales, Jordi / Jorba Canales, Xavi / Jou Riu, Elena / Leal Blanquet, Joan / Llopart Mumany, Montserrat / Llorenç Gadea, Josep Alfons / Lorenzo i Carcasó, Joan / Marcet Prims, Jaume / Martínez Ibáñez, Frederic / Martínez Serra, M. Assumpció / Massó Garres, Delfín / Matencio Selva, Agustí / Miralda Casanovas, M. Carme / Morgades Ferrando, Pere / Olivé Fontanals, Ramon / Parramont Abelli, Lluís / Poll Barbarà, Pere / Pros Giralt, Ramon / Puig Ginesta, Montserrat / Puig Puigdomènech, M. Rosa / Puig Reguant, Jesús / Pujol Radigales, Joaquim / Puyuelo Laplana, Celso / Roca Barceló, Carme / Roquet Vergara, Carles / Sacasas Domènech, Montserrat / Samarra Serra, Frederic / Sanz López, M. Rosa / Sendra Rovira, Montserrat / Solà Rovira, David / Soler i Massanés, M. Mercè / Terés Soler, Francesc / Turull Garriga, Josep M. / Tuset del Pino, Pere / Tutau Suñer, Jaume / Uriach Torelló, Javier / Vallcorba Segales, Jaume / Viñas Vila, Joan / Xurigué Camprubí, Francesc / més donants que volen preservar el seu anonimat.

Agraïm a tots vosaltres la confiança que ens mostreu any rere any i la vostra implicació amb Montserrat

adminFundació 2025