Scroll Top

Pelegrinatge espiritual a Montserrat

PDF
Estimats devots de la Mare de Déu i pelegrins de Montserrat. El pelegrinatge al Santuari de la Patrona de Catalunya que feu any rere, és un signe clar de devoció, uns moments privilegiats de reconciliació i de renovació de la fe, i alhora també un acte evangelitzador enmig de la societat catalana a la que Jesús ens envia.

Aquest any, recordem a Maria com aquella dona plenament feliç en Déu, perquè ha fet de la paraula divina llum de la seva vida. També en aquests moments de prova que vivim, som convidats pel salmista a viure aquesta felicitat en clau de proximitat: «Feliç el qui s’interessa pel pobre desvalgut» (Sl 32,1)

Com Maria, que romangué vora la creu de Jesús, també nosaltres estem cridats a ser propers als qui, a causa de tot el que estem vivint, se senten més desvalguts. És aquesta l’actitud d’amor que ens farà viure, com Maria, el goig profund de la felicitat que rebem de Déu. Una felicitat que, essent plena, vessa el seu consol i la seva força sobre totes les circumstàncies de la vida.

Els monjos i els escolans us portem cada dia en la pregària, i ja que aquest any la pandèmia mundial que patim us impedeix de fer amb normalitat el vostre pelegrinatge a Montserrat, us proposem de visitar Santa Maria des de la vostra parròquia mateix fent un acte de «pelegrinatge espiritual», acabada la Missa dominical, davant de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat que teniu a les vostres esglésies.

Amb aquesta breu pregària volem tenir presents tots els qui més pateixen les conseqüències de la pandèmia, els qui hi treballen per eradicar-la i tots els qui, a causa d’ella, ens han precedit en el senyal de la fe i ara dormen el son de pau. Vol també ser sobretot una oració comunitària que enforteixi el nostre esperit i ens obri el cor a l’esperança.

 1. Verge Prodigiosa, tron puríssim on reposà l’eterna Saviesa quan vingué al món a ensenyar el camí de salvació, aconseguiu per als vostres catalans aquella fe que enfonsa les muntanyes, omple les valls i fa planer el camí de la vida.
  Déu vos salve Maria
   
 2. Mare castíssima, mirall de puresa, flor de les verges, que portareu al món el bàlsam de incorrupció, Jesús fill Déu, obteniu-nos l’honestedat dels costums públics.
   
 3. Profetessa admirable, que beneíreu i lloàreu l’Etern més que no pas totes les jerarquies angèliques plegades, feu que creixi en aquest poble vostre l’esperit d’oració i de lloança.
   
 4. Rosa de caritat, foc que sense consumir escalfa, traieu de Catalunya l’esperit de discòrdia, i ajunteu tots els seus fills amb cor de germans.
   
 5. Santa engendradora de l’Etern, filla del vostre fill, feu que mai no es desfaci aquest poble català que Vós espiritualment engendrareu.
   
 6. Verge poderosa, més forta que un exèrcit en ordre de batalla, des del vostre alt castell de Montserrat, defenseu d’enemics espirituals i temporals tota la terra catalana que teniu encomanada.
   
 7. Senyora de Montserrat, que teniu la vostra santa muntanya voltada d’oliveres, signe de pau, aconseguiu per als pobles de Catalunya una pau cristiana i perpètua.

  Deslliureu-nos de la pandèmia que patim
  i ajudeu-nos a bastir, entre nosaltres, la civilització de l’amor.

   

  Santa Maria de Montserrat: Pregueu per nosaltres.

Oració: Oh Déu, vós que concediu tots els béns, i que glorifiqueu amb un culte insigne la muntanya escollida per l’excelsa mare del vostre Fill únic. Feu que, ajudats amb la poderosa protecció de la immaculada sempre verge Maria, puguem arribar amb seguretat a la muntanya, que és Crist. Pel mateix Crist, Senyor nostre. Amén.

Que aquesta visita de Santa Maria a casa vostra us sigui, com fou per a Elisabet a casa seva, un moment nou de gràcia, de goig i d’esperança en rebre el seu bes de pau i cantar amb Ella el seu Magnificat.

CÀNTIC A MARIA

La meva ànima
canta al Senyor
el meu esperit
celebra Déu, Salvador
perquè ha mirat
la petitesa de la seva serventa.

EL SEU NOM ÉS SANT
I L’AMOR QUE TÉ S’ESTÉN
DE GENERACIÓ EN GENERACIÓ
DE GENERACIÓ EN GENERACIÓ.

Les obres del seu braç
són potents i grans.
Dispersa els homes de cor altiu.
Derroca els poderosos
i exalça als humils
omple de béns els pobres.

Al seu servent
ha protegit el Senyor
com ho havia promès
als nostres pares fa temps
i s’ha recordat del seu amor
a Abraham per sempre.

Última actualització: 9 maig 2024