La celebració de la Setmana de la Bíblia, a Montserrat

I a les 5 de la tarda, també a la Sala de la Façana, l’acte Cantem la Paraula, amb cants bíblics a càrrec dels organitzadors de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia

 

Montserrat, novembre de 2018. La celebració del Diumenge de la Paraula a Montserrat, el proper 2 de desembre, amb el que culmina la Setmana de la Bíblia, començarà amb la Lectio Divina, sobre les lectures de la missa –l’Evangeli de Lluc-, que dirigirà el P. Joan M. Mayol, rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat. Serà a les 9.30h a la Sala de la Façana del Monestir. A continuació, a les 11h, la missa conventual, a la Basílica de Santa Maria, que es podrà seguir en directe a través de Montserrat RTV (www.montserratcomunicacio.cat), per Ràdio Estel i per les TV de la Xarxa de Comunicació Local. I a la tarda, a les 5, els organitzadors de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia dirigiran l’acte Cantem la Paraula, amb cants bíblics, també a la Sala de la Façana del Monestir.

 

Del 26 de novembre al 2 de desembre se celebra la III Setmana de la Bíblia, que culmina amb el Diumenge de la Paraula, que correspon al Diumenge primer d’Advent. La Setmana compta amb el suport de la Conferència Episcopal Tarraconense i està promoguda per l’Abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret i Ràdio Estel-Catalunya Cristiana. El lema escollit per a aquesta tercera edició és La Paraula és molt a prop teu (Dt 30,14), a partir del qual l’Església convida “a envigorir la proximitat de la Paraula de Déu en la vida personal i comunitària”. Amb aquesta finalitat, el Centre de Pastoral Litúrgica ha editat unes propostes d’activitats molt útils per a realitzar-les a les parròquies i altres comunitats durant aquesta III Setmana de la Bíblia.

 

Durant aquests dies, la majoria de les diòcesis catalanes organitzen, d’una banda, un acte central presidit pel seu bisbe i, d’una altra, moltes activitats sorgides des de les parròquies i escoles, de manera que es formi una xarxa que capilaritzi la Paraula i faci que s’estengui i es difongui. Es poden consultar tots els actes organitzats al web www.setmanadelabiblia.cat.

 

L’arquebisbat de Barcelona va realitzar aquest acte central el dimarts, 27 de novembre, a les 8 del vespre, a la Basílica de la Sagrada Família, amb el títol De la creu a la glòria. Meditació bíblica sobre la façana de la Passió. L’acte va ser presidit pel cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella. La meditació va ser conduïda pel Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, amb intervals d’orgue a càrrec de Juan de la Rubia.

 

En ocasió de la III Setmana de la Bíblia, la Conferència Episcopal Tarraconense ha patrocinat l’edició del llibre dels Fets del Apòstols per tal de ser distribuït gratuïtament durant aquests dies. Les parròquies i altres comunitats de les diòcesis podran retirar-ne els exemplars que desitgin al lloc que indiqui el seu bisbat. Pel que fa a Barcelona, els exemplars són al Centre de Pastoral Litúrgica (carrer de Nàpols, núm. 346). Els assistents als actes de Montserrat en rebran un exemplar.

 

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat

Última actualització: 20 abril 2020

adminLa celebració de la Setmana de la Bíblia, a Montserrat