El quartet vocal «Cantoría» i l’organista Joan Seguí tanquen el Festival Internacional Orgue de Montserrat 2023

El darrer concert del FIOM 2023 se celebrarà el dissabte 19 d’agost, a les 21h, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, amb entrada lliure. En serà protagonista el quartet vocal «Cantoría», format per Inés Alonso, Oriol Guimerà, Jorge Losana i Valentín Miralles, acompanyat pel jove organista Joan Seguí. Presentaran un programa basat en obres fonamentalment de dansa que contraposa els segles XVI amb el XX, combinant obres vocals amb orgue, i obres d’orgue sol.

Les obres escollides pel grup vocal pertanyen estrictament al s. XVI en la seva totalitat i són Villanescas dels cançoners de Palacio i d’Upsala, amb una ensalada de Mateu Fletxa “el Vell”. Aquests exemples, amb ritmes trepidants per la seva època, contrastaran amb les obres contemporànies dansables de LIGETI, EBEN i ALAIN interpretats per Seguí a l’orgue, establint un diàleg sonor i contrastat força atractiu. Antiguitat i actualitat.

El repertori compta Villanescas dels cançoners de Palacio i d’Upsala (s. XVI), amb una ensalada de Mateu Fletxa “el Vell”, i es podrà escoltar en directe per Montserrat Ràdio (https://abadiamontserrat.cat/radio), i el diumenge 3 de setembre, a les 22.30h, a través de les TV de La Xarxa

Aquest concert, que porta per títol “Villanescas espirituals i danses dels segles XVI i XX”, es podrà escoltar en directe a través de Montserrat Ràdio (https://abadiamontserrat.cat/radio). I les TV de La Xarxa (TV locals de Catalunya) l’emetran el diumenge 3 de setembre, a les 22.30h.
PDF

Joan Seguí (Barcelona, 1996) va estudiar a l’Escolania de Montserrat, on va començar els estudis d’orgue, a més del violí i cant coral. És graduat per l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Matrícula d’Honor. El 2021 obté amb les màximes qualificacions el Màster en Orgue a la Hochschule für Musik und Dartellende Kunst Stuttgart sota la tutela de Ludger Lohmann. Combina la seva formació d’organista amb la de continuista. És organista titular de l’orgue històric de la Basílica de Santa Maria del Mar i realitza funcions d’organista assistent al Temple de la Sagrada Família de Barcelona. Recentment ha publicat el primer disc en solitari: BachGround, gràcies a Catalunya Música i amb el segell discogràfic Ficta, enregistrat al Monestir de Poblet, i que ha estat aclamat per la crítica com un dels millors de 2021.

Cantoría és un quartet vocal emergent especialitzat en la interpretació de polifonia vocal del Renaixement Ibèric. La frescor, la joventut i la proximitat s’han convertit en trets distintius de les interpretacions d’aquesta agrupació, que comença a construir una notable carrera nacional i internacional. Nascut a l’Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC (Barcelona), Cantoria presa forma en el RESSONS Festival Internacional de Música Antiga de Sierra Espuña (Múrcia) durant l’estiu de 2016. Actualment, Cantoría compta amb el suport d’Acció Cultural Espanyola, de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i de l’Insti tut de les Indústries Culturals i les Arts de Múrcia (ICA)

Última actualització: 15 agost 2023

Abadia de MontserratEl quartet vocal «Cantoría» i l’organista Joan Seguí tanquen el Festival Internacional Orgue de Montserrat 2023