Xavier Prat Sala, de Santpedor, guanya el XVII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Xavier Prat Sala de Santpedor ha estat guardonat amb el 1r premi de la Categoria General del XVII Concurs de Fotografia del parc natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 500 €, amb la fotografia que porta per títol “La cova”. En la Categoria Racons de Montserrat ha estat premiada la foto “Llums de tarda”, realitzada per Jaume Morera Barreda d’Olesa de Montserrat; mentre que Francisco Javier Domínguez García, de Jerez de la Frontera, s’ha endut el 1r premi de la Categoria Creativa per la fotografia “Ocaso de ensueño”.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500 € per a la fotografia guanyadora de la categoria General, 250 € per a la segona i 150 € per a la tercera. A la resta de categories –Racons de Montserrat i Creativa-, el repartiment dels premis és de 300 € per a la guanyadora, 200 € per a la segona classificada i 100 € per a la tercera. Enguany, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 165. Per categories, 80 han optat a premi a la categoria General, 52 a la de Racons de Montserrat i 33 fotografies a la categoria Creativa.

Jaume Morera Barreda (Olesa de Montserrat) s’endú el màxim guardó de la Categoria Racons de Montserrat; i Francisco Javier Domínguez García (Jerez de la Frontera) el primer premi de la Categoria Creativa.

S’han presentat un total de 165 fotografies, repartides en les tres categories del concurs, que convoca el Patronat de la Muntanya de Montserrat.

La resta de fotografies guardonades són, en la Categoria General: “Montserrat i la fauna”, de Josep Maria Vandellós Ollè (Corbera de Llobregat), 2n premi; i “Portal màgic”, de Ángel Morales Gómez (Monistrol de Montserrat), 3r premi. En la Categoria Racons de Montserrat, les premiades són “Foradada panoràmica”, de Jordi Noves i Ramos (Barcelona), 2n; i “El Descans del Guerrer”, de David Milà Font (Sant Pere de Ribes), 3r. I, finalment, en la Categoria Creativa: “Foscor”, de Pep Moyano Llamas (Manresa), 2n; i “Aligots”, de Jordi Pinyol Guamis (Esparreguera), 3r.

L’esperit d’aquest concurs és el de destacar fotogràficament els valors del parc natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori-.
El jurat del XVII Concurs de Fotografia del parc natural de la Muntanya de Montserrat ha estat format per Joaquim Vert, de l’Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura; Melcior Soler, de l’Associació Fotogràfica de Collbató-Objectivament; Òscar Bardají, de l’Abadia de Montserrat; Ramon Bisbal, director del parc natural de Montserrat; i Eduard Prades, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari per delegació.

Categoria general

Categoria racons

Categoria creativa

Última actualització: 20 juliol 2022

Abadia de MontserratXavier Prat Sala, de Santpedor, guanya el XVII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat