Montserrat participa en la VII Setmana de la Bíblia

L’Abadia de Montserrat participa en la VII Setmana de la Bíblia, que tindrà lloc del 22 al 28 de gener a les diòcesis catalanes, i que compta amb el patrocini de la Conferència Episcopal Tarraconense. El lema d’aquesta edició de la jornada, instituïda des de 2019 pel papa Francesc per tal de ser celebrada el III Diumenge de l’any –enguany, el propvinent dia 22-, és «Us anunciem allò que hem vist i sentit» (1 Jn 1,3).

Durant la Setmana de la Bíblia, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell. Es poden consultar tots els actes programats al web www.setmanadelabiblia.cat.

La celebració de la Setmana de la Bíblia a casa nostra és patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i promoguda per l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, Ràdio Estel, Catalunya Cristiana, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’Abadia de Montserrat.

Durant aquests dies, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats, que es poden consultar a www.setmanadelabiblia.cat, orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura

Per tal de difondre la Setmana de la Bíblia i que s’organitzin activitats, celebracions, cursos que ajudin a animar bíblicament la vida de les comunitats s’ha editat un cartell, que els bisbats fan arribar a les parròquies i comunitats. També es pot descarregar al web de la Setmana una nova carpeta, en format digital, de la col·lecció Llegir la Bíblia en grup. Es tracta de la corresponent a l’Evangeli de Sant Mateu.

ACTES DESTACATS (es poden consultar tots els programats a www.setmanadelabiblia.cat):

 • Diumenge, 22 de gener
  • 18.45 h: Celebració solemne de Vespres des de Montserrat, en directe per abadiamontserrat.cat/tv.
  • 19.00 h: Mateu: comunicar l’Evangeli de Jesús, reflexió a càrrec del Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Es podrà seguir a través del web www.setmanadelabiblicat.cat.
 • Dilluns, 23 de gener
  • 17.00 h: L’Evangeli de Mateu: germans i germanes a l’escolta de Jesús, el Mestre, reflexió a càrrec del P. Agustí Borrell, carmelita, des de Roma. En directe a www.setmanadelabiblia.cat.
 • Dimarts, 24 de gener
  • 18.30 h: Meditació biblicoteològica La Sagrada Família: un santuari dins la ciutat, a càrrec del Dr. Armand Puig i Tàrrech. Amb intervencions musicals a l’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. Es pot seguir presencialment (amb aforament limitat) a la Cripta de la Sagrada Família. Cal inscriure’s a www.setmanadelabiblia.cat. També es podrà seguir en directe a la pàgina web de la Setmana de la Bíblia.
 • Dimecres, 25 de gener
  • 17.00 h: Webinar per a educadors: Intel·ligències múltiples i Bíblia a l’aula, amb docents de la institució educativa Sagrada Família – Natzaret. Gratuït, però amb inscripció prèvia al web de formació de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.
  • 18.00 h: Reflexió sobre Pau i Marc. Teologia paulina a l’evangeli de Marc, a càrrec de Mar Pérez, i presentació del seu llibre del mateix títol. A la seu de l’IREL, Lleida. L’acte serà presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez.
  • 19.00 h: Acte-pregària organitzat per l’arquebisbat de Tarragona, presidit per Mons. Joan Planellas, a l’església de Sant Joan de Valls. Es podrà seguir des del web de la Setmana de la Bíblia.
 • Dijous, 26 de gener
  • 20.30 h: Xerrada ecumènica de Jaume Triginé Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar (Mt 11,28) i de Xavier Alegre, sj Us anunciem allò que hem vist i sentit (1Jn 1,3). La sessió serà virtual. Està oberta a tothom, prèvia inscripció. Per poder accedir a la trobada cal inscriure’s enviant un correu electrònic a animaciobiblica@bisbatsantfeliu.cat.
 • Dissabte, 28 de gener
  • 10.00 h: Visita al Santuari de la Cova de Manresa per fer una visita guiada i una xerrada sobre els Exercicis de Sant Ignasi.
  • 12.30 h: xerrada de Xavier Melloni, sj. Per a l’accés cal inscriure’s per correu electrònic a animaciobiblica@bisbatsantfeliu.cat

Última actualització: 21 gener 2023

Abadia de MontserratMontserrat participa en la VII Setmana de la Bíblia