Una peça de Gerard Rosés realitzada amb cartró ocupa l’espai de la Finestra Oberta del MDM

L’obra d’aquest artista plàstic era en la seva majoria pictòrica, i en destaca la seva tècnica per elaborar composicions mitjançant el relleu i el color dels seus personatges.

Dia de Sant Jordi (2016) està feta amb una tècnica vinculada a l’arte povera i a cavall de la pintura, el collage i el dibuix.

Montserrat, gener de 2020. La peça singular titulada Dia de Sant Jordi, que es caracteritza per ser realitzada únicament amb cartró, obra de l’artista Gerard Rosés, ha estat l’escollida per la direcció del Museu de Montserrat per ocupar la finestra oberta al dipòsit de reserva fins a finals del mes de febrer.

L’obra va ser creada per Rosés el 2016. Està feta amb una tècnica vinculada a l’arte povera i a cavall de la pintura, el collage i el dibuix, que defineixen un llenguatge plàstic desimbolt que es correspon perfectament amb les escenes quotidianes que procura representar en les seves obres, plenes de vitalisme.

Gerard Rosés va néixer a Barcelona l’any 1944, però ben aviat es va traslladar amb la seva família al Masnou, d’on eren originaris. El 1986 va fixar la seva residència a Teià, on va viure fins l’any 2004, quan va tornar a Barcelona. Després de nombroses exposicions a galeries i museus de França, Alemanya i Itàlia, Gerard Rosés va tornar a El Masnou, població del seu darrer taller.

L’obra d’aquest artista plàstic era en la seva majoria pictòrica, i en destaca la seva tècnica per elaborar composicions mitjançant el relleu i el color dels seus personatges.

La donació de la peça Dia de Sant Jordi a Montserrat, a càrrec de Maria Dolors Gimbert i Tània Alaix, es va produir el 2017, l’any de la mort de l’artista. Es pot veure a l’espai de la Finestra Oberta al dipòsit de reserva del Museu de Montserrat, ubicat al final de recorregut de l’exposició permanent, fins a finals del mes de febrer de 2020.

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat
93 877 77 75 / 606 942 948 / oscarbardaji@abadiamontserrat.net

Última actualització: 12 febrer 2020

adminUna peça de Gerard Rosés realitzada amb cartró ocupa l’espai de la Finestra Oberta del MDM