Scroll Top

El P. Abat Manel Gasch fa una crida a la reflexió, davant la guerra a Ucraïna

El P. Abat de Montserrat, Manel Gasch i Hurios, en l’homilia de l’Eucaristia de Dimecres de Cendra, ha fet referència a la guerra entre Ucraïna i Rússia. Concretament, el P. Manel Gasch demana que es faci una reflexió sobre el que està passant i es pregunta si les persones i les vides són el més important al món, actualment.

Aquest és el fragment de l’homilia en el qual fa esment explícitament a la invasió d’Ucraïna, per part de Rússia, que centra tota l’atenció informativa:

La Guerra d’Ucraïna, per la seva proximitat, ens fa realment reflexionar sobre la humanitat, sobre com és possible tot això que hem vist i escoltat aquests dies. Si mirem ja no a nosaltres mateixos, sinó amb una mirada col·lectiva a Europa i al món, no ens agrada on estem, no ens agrada gens. Naturalment, no ens agrada la invasió, i tampoc veiem tan clara tan neta i tan lliure d’interessos les respostes. Ens queda clar que les persones i les vides són el més important? Aquí és on hauríem d’anar i no és certament on estem. La situació d’Ucraïna pot ser un toc d’atenció a tantes altres situacions mundials on les persones no són al centre. Plorar és el fruit de veure on som amb preocupació, però d’aquí ha de venir la força de conformar-nos en un món tal com està, sinó voler canviar-lo, capgirar-lo, fins i tot. La nostra transformació col·lectiva hauria d’anar en aquesta direcció, posar els éssers humans i la preservació de la terra al centre.

 

El P. Abat Manel Gasch ha recordat que el Papa Francesc ha fet «una crida a solidaritzar-nos tots per la pau, amb les pràctiques quaresmals de sempre: la pregària, el dejuni i l’ajuda» i, per tant, ha convidat a afegir-se al dejuni a favor de la pau convocat dimecres.

Última actualització: 3 març 2022