Montserrat convida homes de 18 a 35 anys a descobrir el camí de la vida monàstica

Després de la bona acollida de les edicions anteriors, la comunitat benedictina obre de nou les portes per oferir un camí de vida, a partir de la Regla de Sant Benet: un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana

 

 

Montserrat, maig de 2018. El Monestir de Montserrat realitzarà el cap de setmana del 14 i 15 de juliol un nou taller monàstic, que ofereix a homes de 18 a 35 anys interessats en la vida monàstica. D’aquesta manera, podran compartir amb els monjos uns dies de pregària, de reflexió i de treball amb la comunitat benedictina, en un ambient de silenci. Aquests tallers es fan tres cops l’any i tenen una molt bona acceptació, ja que els interessats poden viure una experiència de recerca espiritual, tenint present la tradició monàstica occidental, i comprovar el que pot aportar actualment.

 

Els participants en aquest taller monàstic seran a Montserrat des de dissabte 14 de juliol al matí fins a la tarda del diumenge 15. Durant aquests dos dies podran viure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i compartint els àpats amb els monjos. També participaran en diversos espais de reflexió, des d’una perspectiva monàstica, centrant-se en aspectes com ara la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l’esforç pel treball de cada dia, la misericòrdia o la humilitat.

 

Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants un camí de vida, que és el camí monàstic, a través del qual, tot avançant en la cerca de Déu, es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència. La proposta de vida monàstica que Sant Benet fa en la Regla és també un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana. Seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un conjunt d’experiències que després són comentades en grup, amb l’acompanyament d’un monjo.

 

Durant el taller monàstic, els assistents s’allotjaran a l’hostatgeria del monestir. Els interessats a participar-hi han d’escriure al P. Hostatger a l’adreça electrònica hostatgeria@abadiamontserrat.net o contactar-hi per telèfon al 93 877 77 65. Per raons d’una millor organització dins del monestir, el grup de participants serà reduït.

 

“Montserrat, projecte de vida”, el canal de Facebook per als interessats en la vida monàstica

 

Cal recordar que la pàgina a Facebook de la comunitat benedictina de Montserrat, que porta per títol “Montserrat, projecte de vida”, es va crear fa prop de dos anys amb l’objectiu d’obrir un nou canal de comunicació amb totes aquelles persones interessades en la vida monàstica. L’enllaç directe és https://www.facebook.com/montserratprojectevida/.

 

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat

Última actualització: 20 abril 2020

adminMontserrat convida homes de 18 a 35 anys a descobrir el camí de la vida monàstica