Montserrat acull una jornada tècnica sobre “Seguretat a la muntanya”

A l’activitat, que s’emmarca en la II Cursa Vertical Montserrat del dissabte 23 de març als funiculars de Montserrat, hi intervindran representants de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals

Dimecres vinent, 20 de març, de 9.30 a 14.30h, se celebrarà a l’Hotel Abat Cisneros de Montserrat una jornada tècnica dedicada a la seguretat a la muntanya, en la qual participaran representants de diferents cossos operatius que intervenen en cas d’una emergència en aquest tipus d’entorn natural. A la primera part de la jornada es podran conèixer els testimonis del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, del Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers d’Andorra, de la Unitat d’Intervenció en Muntanya dels Mossos d’Esquadra, dels Equips de Resposta Immediata en Emergències de la Creu Roja i del Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals. A la segona part hi prendran part representants dels grups de rescat de la Gendarmerie i la Policie Nátionale franceses, que donaran pas al col·loqui sobre seguretat a la muntanya, que clourà el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio.

La jornada, que és d’entrada lliure (cal inscriure’s prèviament a través dels correus-e verticalmontserrat@gencat.cat / patronatmontserrat.presidencia@gencat.cat), tindrà lloc a la Sala del Venerable de l’Hotel Abat Cisneros de Montserrat i s’emmarca en l’agenda d’activitats paral·leles a la segona edició de la Cursa Vertical Montserrat del proper dissabte 23 de març. La prova esportiva, que enguany compta amb una categoria específica per a bombers –que faran la cursa equipats amb l’uniforme complet-, forma part del circuit internacional Towerunning i consisteix a pujar els 2.180 graons de les escales de servei de les estacions dels funiculars de la Santa Cova i de Sant Joan, amb un desnivell de 388 metres.

La Cursa i la jornada tècnica formen part de la campanya Bombers amb Causa, que té per objectiu recaptar fons per a la recerca mèdica en malalties infantils i en programes socials per a la inserció de la infància en risc d’exclusió. Es tracta d’una iniciativa dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu, que va començar el 2011 amb l’edició del calendari solidari i que compta amb la col·laboració dels Bombers de Barcelona i dels Bombers d’Andorra. Des d’aleshores, ja s’hi han recaptat més de 400.000€.

A més de recaptar fons per a l’Obra Social Sant Joan de Déu, la Vertical Montserrat també té l’objectiu de fomentar la inclusió de persones amb discapacitat. D’aquesta manera, amb la incorporació de la categoria inclusiva, comptarà amb la participació de quatre persones amb discapacitat visual. Durant la celebració de la cursa, a les places de Santa Maria del Santuari de Montserrat hi haurà activitats lúdiques per a nens i nenes (inflables, tallers de pintura i la possibilitat de vestir-se amb l’equipació dels bombers).

Última actualització: 27 març 2020

adminMontserrat acull una jornada tècnica sobre “Seguretat a la muntanya”