Scroll Top

La Setmana Santa a Montserrat, a través de la ràdio, la TV i internet

Tots els oficis del Tridu Pasqual, a través de Montserrat RTV (www.montserratcomunicacio.cat), les TV locals de Catalunya; Ràdio Estel en retransmetrà els habituals i la Vetlla Pasqual, mentre que TVC oferirà les eucaristies de Rams i de Pasqua (TV3) i la Vetlla Pasqual (Canal 33)

Montserrat, març de 2020. Les celebracions litúrgiques del Tridu Pasqual que tindran lloc a la Basílica de Santa Maria podran seguir-se en directe, únicament, a través de la ràdio, la TV o per internet. Cal recordar que, donada la situació excepcional d’estat d’alarma que estem vivint a causa del COVID-19 (coronavirus), els oficis religiosos se celebren sense l’assistència de fidels, per la qual cosa només es poden seguir a través dels mitjans de comunicació. Per tant, Montserrat RTV (www.montserratcomunicacio.cat) oferirà en directela totalitat dels actes de culte per streaminga Montserrat TV i les TV de la Xarxa de Comunicació Local (TV locals de Catalunya) emetran els principals del Tridu Pasqual: la Benedicció dels Rams i la Missa del diumenge 5 d’abril, a les 11h; la Missa de la Cena del Senyor, de Dijous Sant, a les 18.30h (streaming); la Celebració de la Passió del Senyor, de Divendres Sant, a les 17h; la Vetlla Pasqual, de Dissabte Sant, a les 22h; i la Missa de Pasqua, diumenge 12 d’abril, a les 11h.

Montserrat Ràdio presentarà una proposta musical adequada particularment a la significació de les dates centrals del calendari litúrgic. Així, de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua oferirà una ràdio fórmula diferent per a viure la dimensió religiosa dels misteris centrals de la fe.

Ràdio Estel(106,6FM / www.radioestel.cat) connectarà amb Montserrat per retransmetre bona part dels oficis de Setmana Santa –entre els quals la Vetlla Pasqual del dissabte 11 a les 22h-.

TVC. TV3 està oferint la missa conventual de cada diumenge des del passat 22 de març mentre es mantingui l’estat d’alarma –habitualment l’emet cada primer diumenge de mes-. Retransmetrà, per tant, les misses de Diumenge de Rams i de Diumenge de Pasqua a través del primer canal de TVC. També es podrà seguir pel Canal 33 la Vetlla Pasqual del dissabte, i per streaming (www.tv3.cat) la Missa de la Cena del Senyor de Dijous Sant.

 

 

Retransmissions en directe des de la Basílica de Santa Maria del Diumenge de Rams al Diumenge de Pasqua:

Diumenge de Rams, 5 d’abril

7.30h               Laudes (MRTV i Ràdio Estel)

11h                  Benedicció dels Rams i Missa conventual (MRTV, Xarxa de TV Locals i TV3)

18.45h             Ofici de Vespres (MRTV)

Dijous Sant, 9 d’abril

7.30h               Ofici de Laudes (MRTV i Ràdio Estel)

18.30h             Missa de la Cena del Senyor (MRTV i www.tv3.cat)

Divendres Sant, 10 d’abril

8h                    Ofici de Lectura i Laudes (MRTV i Ràdio Estel)

17h                  Celebració de la Passió del Senyor (MRTV i Xarxa de TV Locals)

Dissabte Sant, 11 d’abril

8h                    Ofici de Lectura i Laudes (MRTV i Ràdio Estel)

18h                  Ofici de Vespres (MRTV)

22.10h             Vetlla Pasqual (MRTV, Xarxa de TV locals, Canal 33 i Ràdio Estel)

Diumenge de Pasqua, 12 d’abril

8.30h               Ofici de Laudes i Regina Caeli (MRTV i Ràdio Estel)

11h                  Missa del Dia de Pasqua (MRTV, Xarxa de TV Locals i TV3)

18.45h             Ofici de Vespres (MRTV)

MRTV: Montserrat Ràdio TV (www.montserratcomunicacio.cat).

Última actualització: 9 abril 2020