L’Escolania, al festival de Dobri Voynikov (Bulgària)

L’Escolania de Montserrat va participar divendres 9 d’abril a la 26ena edició del festival internacional Dobri Voynikov de corals infantils i juvenils, que va tenir lloc a la ciutat de Shumen, a Bulgària.

Aquest festival es va instituir l’any 1971 com a homenatge a Dobri Voynikov, considerat el pare del cant coral i del teatre a Bulgària. L’objectiu principal d’aquest certamen musical, de periodicitat bianual i no competitiu, és desenvolupar i popularitzar l’art coral per a nens i joves, i proporcionar una oportunitat per a una aparició de prestigi d’alguns dels millors cors d’estudiants del país.

Des de fa uns quants anys, al Festival de Dobri Voynikov tenen el costum de convidar algunes corals estrangeres i enguany, en motiu del 50è aniversari, van voler comptar amb la participació de l’Escolania de Montserrat.

Ateses les condicions particulars d’aquest any, el concert va ser únicament en format virtual i es va retransmetre a través del canal Youtube de l’ajuntament de Shumen (i també aquí).

Si us interessa, podeu accedir en format digital al llibre del concert i la relació de tots els cors participants.

L’Escolania va participar cantant el «Nigra Sum» de Pau Casals i la cançó que va interpretar amb l’artista Rozalén en la darrera edició del disc de La Marató de TV3, que es titula «Jo em rebel·lo».

Abadia de MontserratL’Escolania, al festival de Dobri Voynikov (Bulgària)