Scroll Top

Els germans Scott tancaran el Festival Internacional Orgue de Montserrat

El darrer concert del FIOM 2022 serà el dissabte 20 d’agost, a les 21h, i anirà a càrrec del duet format pels germans de Manchester Tom i Jonathan Scott, que ja van actuar al FIOM de l’any 2017. En aquesta ocasió, l’orgue dialogarà amb el piano solista. Els Scott Brothers Duo presentaran un programa nou i suggerent, on la combinació sonora dels dos instruments és una experiència fascinant. Molts dels arranjaments que s’escoltaran són de Jonathan Scott, reconegut internacionalment com a compositor.

La fusió entre el piano i l’orgue que creen aquest duet va suscitar una gran expectació i un gran entusiasme l’any 2017; per la qual cosa, han estat els primers artistes d’altres edicions que s’ha volgut recuperar aquest estiu. Oferiran repertori nou, perquè l’objectiu és recuperar intèrprets, tot innovant. Aquest concert es podrà escoltar en directe, a través de Montserrat Ràdio Montserrat Ràdio,, i veure en diferit el diumenge 28 d’agost, a les 22.30h, per les TV de La Xarxa Audiovisual Local.

Els germans Jonathan i Tom Scott ofereixen concerts instrumentals, que inclouen tots els registres de teclat, incloent duets de piano, de piano i orgue, i d’harmònium i piano. Nascuts a Manchester, van estudiar a la Chetham’s School of Music i a la Royal Northern College of Music (RNCM).

Tom Scott va continuar la seva formació a la Universitat de Manchester, on es va graduar. És doctor en composició electroacústica per la Universitat de Manchester i imparteix classes a la Royal Northern College of Music (RNCM). Com a compositor, la seva obra comprèn tant composicions instrumentals com electròniques i audiovisuals. Els seus treballs electroacústics s’han pogut veure en festivals i concerts celebrats a diverses ciutats europees i als Estats Units.

Jonathan Scott va continuar la seva formació als EUA i a Holanda. Des de 2001, és professor a la Royal Northern College of Music (RNCM) i artista associat del Bridgewater Hall, on ofereix concerts populars d’orgue molt ben acollits tant pel públic com per la crítica.

El 2019 els Scott Brothers Duo van guanyar el premi ECHO (European Cities of Historical Organs) per l’espectacle que van crear, combinant música i animació audiovisual, per apropar l’orgue al públic més jove. El duet ha enregistrat diversos CDs amb el seu propi segell discogràfic.

PDF

 

El Festival Internacional Orgue de Montserrat. Cassià M. Just, in memoriam (FIOM) es pot gaudir en directe a la Basílica de Santa Maria –l’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia de localitat. També es pot escoltar en directe a través de Montserrat Ràdio. La Xarxa Audiovisual Local ofereix tots els concerts en diferit.

Primer Concert: Cristian A. Almada, orgue, i Quartetto Anèmone

Segon Concert: Roberto Fresco, orgue

Tercer Concert: Mar Vaqué, orgue, i Isabel Martínez, trompa

 

El Festival Internacional Orgue de Montserrat 2022, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González.

Última actualització: 22 agost 2022