Scroll Top

El Papa Francesc rep el P. Abat Josep M. Soler

Entre els actes, celebrats entre el 19 i el 22 d’abril al Pontifici Ateneu Sant Anselm, destaquen l’Eucaristia presidida pel cardenal Pietro Parolin i el simposi acadèmic sobre la Teologia Sapiencial i l’aprenentatge

 

 

Montserrat, abril de 2018. El proppassat 19 d’abril, el P. Abat Josep Maria Soler va tenir l’ocasió de saludar al Sant Pare Francesc en motiu de l’audiència que va concedir a abats i monjos que van participar en els actes del 125è aniversari de la fundació de la Confederació Benedictina. Coincidint amb aquesta efemèride, el P. Abat va prendre part en les activitats celebrades a Pontifici Ateneu Sant Anselm de Roma, que va tenir com a acte central l’Eucaristia presidida pel cardenal Secretari d’Estat del Vaticà, Mons. Pietro Parolin.

 

Continuant la celebració de l’aniversari, el dia 20 d’abril va tenir lloc un simposi acadèmic sobre la Teologia Sapiencial i l’aprenentatge, a càrrec de l’abat Jeremy Driscoll i d’altres professors de Sant Anselm.

 

La Confederació Benedictina és una unió de les congregacions monàstiques benedictines d’arreu del món establerta pel Papa Lleó XIII l’any 1893. Fa les funcions de nexe d’unió entre tots els benedictins del món. Disposa d’una Abadia Primada a Sant Anselm de Roma, on també hi ha una Universitat, en la qual s’imparteixen els estudis de Teologia, de Filosofia i de Litúrgia. La Confederació Benedictina dóna una certa estructura entre les diferents congregacions, que són independents entre elles.

 

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat

Última actualització: 20 abril 2020