Scroll Top

El Diumenge a Montserrat — 26 febrer 2022

El Diumenge a Montserrat ens dona l’oportunitat de posar-nos al dia de l’actualitat montserratina.

Parlarem de la Quaresma amb la religiosa de la Companyia de Maria i doctora en Sagrada Escriptura M. Claustre Solé, que aquesta setmana ha predicat exercicis a la comunitat benedictina de Montserrat. Li preguntarem pel significat de la Quaresma, per com l’hem de viure, del que diu la Bíblia sobre aquest temps litúrgic… Ho farem des de la Sala Capitular del Monestir de Montserrat, on han tingut lloc les ponències d’aquest recés monàstic.

A continuació coneixerem l’experiència viscuda per l’Escolania del Santuari de Lluc, a Mallorca, que va visitar recentment el Santuari de Montserrat. Van conèixer les dependències del centre, van dinar junts i també van cantar a la Basílica. Els escoltarem.

I, finalment, a la segona part del programa ens acompanyarà el G. Anton Gordillo, monjo de Montserrat, que ens presentarà el recés de Setmana Santa que tindrà lloc de Dijous Sant, 6 d’abril, al Diumenge de Pasqua, dia 9. Es tracta de viure el Tríduum Pasqual en un ambient de silenci i de pregària, amb els monjos de la comunitat benedictina. Està obert a homes joves, de 20 a 35 anys. Les places són limitades