Comunicat del Monestir de Montserrat

Montserrat, 1 de juliol del 2021

En data d’ahir, a través de la notificació dels Mossos d’Esquadra, vam tenir coneixement dels fets que han originat una denúncia contra el monjo G.S.V. Es tracta d’una denúncia per abusos sexuals comesos l’any 2019 contra un menor que en aquell moment tenia 17 anys.

Davant d’aquests esdeveniments, el P. Abat Josep M. Soler n’ha informat la comunitat i, d’acord amb el Consell de Degans del monestir, s’han pres les mesures següents

  1. En espera de les resolucions definitives, se li ha prohibit de manera absoluta exercir el seu ministeri, així com també se li ha prohibit realitzar qualsevol activitat pastoral. De la mateixa manera, no podrà mantenir contacte de cap mena amb menors.
  2. Obertura immediata de la investigació prèvia prevista en aquests casos pel Dret Canònic per tal de notificar els fets a la Santa Seu i determinar-ne les responsabilitats canòniques i eclesials.
  3. La col·laboració total i absoluta amb les autoritats policials i judicials per tal d’aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n poguessin derivar, tot respectant sempre el dret a la presumpció d’innocència.

De manera especial, volem mostrar la nostra solidaritat i recolzament a la víctima i lamentem sincerament els danys que hagi pogut sofrir, sens perjudici del resultat de les investigacions judicials i canòniques.

Així mateix, també volem expressar el nostre compromís i la nostra decidida voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos aplicant la normativa i els protocols previstos de manera ferma i taxativa.

Última actualització: 1 juliol 2021

Abadia de MontserratComunicat del Monestir de Montserrat