Scroll Top

Comunicat del P. Abat i de la Comunitat de Montserrat per la mort del Papa Emèrit Benet XVI

Assabentats de la trista notícia de la mort aquest matí del papa emèrit Benet XVI volem expressar el nostre més sentit condol per la pèrdua d’una de les personalitats més desatacades de l’Església de les darreres dècades.

Ha estat un brillant intel·lectual que a partir de la Sagrada Escriptura, els Sants Pares i la litúrgia va elaborar una teologia viva, capaç de dialogar amb el món contemporani per tal de transmetre la joia de la fe.

En el camí fresat per altres grans pensadors del cristianisme, com sant Agustí o sant Anselm, va treballar per demostrar que la fe i la raó no estan en contradicció, sinó que es necessiten l’una a l’altra en la recerca de la veritat.

Com a pastor, ha estat un ministre sol·lícit a predicar amb la paraula i l’exemple que l’amor i la misericòrdia són el rostre del Déu dels cristians.

L’elecció del nom de «Benet» va demostrar la seva estima per la vida monàstica benedictina. Coneixia i apreciava el nostre monestir de Montserrat i en diverses ocasions ens havia fet arribar el seu afecte.

Agraïts pel seu ministeri, l’encomanem en la nostra pregària perquè el Senyor l’aculli amb la seva misericòrdia i li concedeixi la vida que no té fi

Última actualització: 1 gener 2023