Scroll Top

Aeri de Montserrat: 90 anys de servei sostenible i solidari

L’Aeri de Montserrat porta més de 90 anys pujant i baixant persones que visiten el Santuari de Montserrat.

Des de 1930, any de la seva posada en funcionament, més de 17 milions de viatgers han arribat a Montserrat gaudint d’una manera segura de les vistes espectaculars de la muntanya i del monestir que permet el seu trajecte, que té una durada de 5 minuts. A més, aquest mitjà de transport, que des de 2018 pertany a l’abadia de Montserrat, ha fet una aposta ferma per la responsabilitat social com a model de gestió, de tal manera que genera impacte econòmic, social i ambiental a través de diferents línies de treball complementàries.

Aeri de Montserrat

D’aquesta manera, l’Aeri destina una tercera part dels seus beneficis a l’acció social, amb especial sensibilitat a les persones més vulnerables: dona suport a programes d’impacte social positiu amb el focus en la dignitat i la qualitat de vida de les persones a través de col·laboracions amb la Creu Roja, Càritas i l’Escolania de Montserrat. Lluitar contra la fam i la pobresa, promoure una educació de qualitat i accelerar la inclusió són una prioritat per a treballar conjuntament amb entitats del territori.

L’Aeri, que ja va ser una proposta molt innovadora per l’època –ja incorporava criteris de sostenibilitat i innovació-, actualment va més enllà de ser una alternativa segura i ràpida al transport per carretera: promou la mobilitat sostenible. Viatjar amb l’Aeri representa una reducció mitjana d’emissions de CO2 del 70% respecte a un cotxe de motor de combustió i un impacte quasi nul en contaminació acústica –la qual cosa ajuda a preservar la biodiversitat i la qualitat de l’aire de la muntanya de Montserrat-. Des del punt de vista de la dimensió econòmica, l’Aeri prioritza la contractació de petites empreses del territori (més del 70% de proveïdors són de proximitat).

Divendres, 8 d’octubre, a les 11.00 hores, tindrà lloc l’acte de celebració del 90è aniversari de l’Aeri –que l’any passat va quedar ajornat a causa de les restriccions per la pandèmia-. Hi assistiran el P. Abat de Montserrat, Manel Gasch, i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que al final de l’actuació prevista i la visita de les instal·lacions faran una breu intervenció. L’accés a l’acte és restringit.

Última actualització: 28 octubre 2021