Scroll Top

L’Escolania, al festival de Dobri Voynikov (Bulgària)

L’Escolania de Montserrat va participar divendres 9 d’abril a la 26ena edició del festival internacional Dobri Voynikov de corals infantils i juvenils, que va tenir lloc a la ciutat de Shumen, a Bulgària.

Aquest festival es va instituir l’any 1971 com a homenatge a Dobri Voynikov, considerat el pare del cant coral i del teatre a Bulgària. L’objectiu principal d’aquest certamen musical, de periodicitat bianual i no competitiu, és desenvolupar i popularitzar l’art coral per a nens i joves, i proporcionar una oportunitat per a una aparició de prestigi d’alguns dels millors cors d’estudiants del país.

Des de fa uns quants anys, al Festival de Dobri Voynikov tenen el costum de convidar algunes corals estrangeres i enguany, en motiu del 50è aniversari, van voler comptar amb la participació de l’Escolania de Montserrat.

Ateses les condicions particulars d’aquest any, el concert va ser únicament en format virtual i es va retransmetre a través del canal Youtube de l’ajuntament de Shumen (i també aquí).

Si us interessa, podeu accedir en format digital al llibre del concert i la relació de tots els cors participants.

L’Escolania va participar cantant el «Nigra Sum» de Pau Casals i la cançó que va interpretar amb l’artista Rozalén en la darrera edició del disc de La Marató de TV3, que es titula «Jo em rebel·lo».

Última actualització: 21 abril 2021