La intèrpret coreana Riyehee Hong portarà el 7 d’agost a Montserrat variacions d’orgue fins a la dinàmica contemporània

L’organista coreana, resident a Madrid, Riyehee Hong protagonitzarà el tercer concert del Festival Internacional Orgue de Montserrat 2021 (FIOM 2021), que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el proper dissabte 7 d’agost, a les 21.00 hores. (Reserva d’entrada)

Riyehee HongInterpretarà un programa centrat en les variacions per a orgue que començarà pel Passacaglia de Bach, obra de referència del P. Cassià M. Just, fins a la dinàmica contemporània de les variacions per a orgue, amb peces de Claude Balbastre, Dietrich Buxtehude, J. S. Bach, Eugène Gigout, Charles-Marie Widor, Dudley Buck i Alexandre Guilmant.

L’entrada al concert és gratuïta, però cal reservar localitat a través de la pàgina web de Montserrat. Aquest concert es podrà seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local i per Montserrat Ràdio i TV.

L’organista coreana amb passaport nord-americà, i actualment resident de Madrid, és coneguda pel seu virtuosisme, la precisió de la seva tècnica, la seva profunda comprensió de la literatura i la seva destacada mestratge musical. Es dedica a promoure la música per a orgue i el seu patrimoni cultural. És doctora en Musicologia, Arts Musicals i Interpretació d’Orgue per la Universitat de Houston (especialitat en música Antiga del segle XVIII). La seva tesi doctoral porta per títol “Música i Litúrgia i la seva adaptació en el context cristià a Corea”. És llicenciada en Teologia, especialitat Ètica Social per la Universitat de Yonsei (Seül, Corea del Sud), i màster en Litúrgia per la Universitat de Hanshin (Seül, Corea).

El seu interès per la investigació sobre la música antiga espanyola i francesa l’ha convertit en membre del jurat de concursos, ponent de conferències i professora de classes magistrals en universitats i altres centres culturals dels Estats Units i Europa, així com intèrpret en orgues d’importància històrica. Ha ofert concerts als Estats Units, Canadà, Suïssa, Bèlgica, Espanya, França, Finlàndia o Xina. Actualment, és l’organista titular de la Basílica Cerro de los Ángeles, de l’església de Santa Cruz i de la capella del Col·legi del Pilar de Madrid, on interpreta peces dels cinc segles de repertori organístic. Més informació sobre Riyehee Hong a www.riyehee.com.

El programa del concert de Riyehee Hong a Montserrat és el següent:

  • Claude Balbastre (1724-1799)
   Canonnade
  • Dietrich Buxtehude (1637-1707)
   Passacaglia
  • Johann Sebastian Bach (1685-1750)
   Preludi i fuga en la menor
  • Eugène Gigout (1844-1925)
   Tocatta en Bb Minor
  • Charles-Marie Widor (1844-1937)
   IV. Adagio de la Simfonia V en F Menor
  • Johann Sebastian Bach (1685-1750)
   Passacaglia i Fuga en C Menor
  • Dudley Buck (1839-1909)
   Variacions del Concert sobre “The Star-Spangled Banner”
  • Alexandre Guilmant (1837-1911)
   III. Final de Tocata núm. 1 Obra 42

El darrer concert del FIOM 2021 serà el dissabte 21 d’agost i anirà a càrrec de l’asturiana Susana García Lastra, actualment organista titular de l’església de Los Venerables de Sevilla, que interpretarà a l’orgue de Montserrat música de J. S. Bach fins a Henry Mulet, passant per autors com ara J. Gabriel Rheinberger, Luis Mariani, John Cage, Jan Zwart, M. Hélène Bonis, René Louis Becker i Domingo Arquimbau.

El Festival Internacional Orgue de Montserrat 2021, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

Abadia de MontserratLa intèrpret coreana Riyehee Hong portarà el 7 d’agost a Montserrat variacions d’orgue fins a la dinàmica contemporània