Scroll Top

Vertical Montserrat 2021: 5 de juny. La cursa vertical més exigent!

Dissabte 5 de juny, a les 9.00 h, s’iniciarà la III Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l’Estat espanyol, inclosa dins el circuit internacional Towerrunning World Association, en la qual els prop de 150 participants hauran de pujar els 2.180 esglaons que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l’estació superior del Funicular de Sant Joan de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).Vertical Montserrat 2021

L’objectiu de la prova, creada l’any 2017 per Bombers de la Generalitat de Catalunya —emmarcada dins el projecte Bombers amb Causa— i organitzada conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de Creu Roja de Catalunya, del Patronat de la Muntanya de Montserrat i de l’Abadia de Montserrat, és clarament solidari: els fons recaptats de les inscripcions, dels sponsors i de la categoria ‘Som Un Equip’ —en la que un esportista fa la cursa en nom d’un equip que ha recaptat prèviament 500€— aniran destinats a finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió i les seves famílies de diversos centres de Sant Joan de Déu. Igualment, la cursa segueix fomentant la inclusió de les persones amb discapacitats diverses.

Per fer la Vertical Montserrat cal superar els 2.180 graons en 388 metres de desnivell. És un traçat extrem que fa d’aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol. En aquesta tercera edició hi participaran 30 bombers i, per primer cop, hi haurà una dona del Parc de Montjuïc de Bombers de Barcelona: la Mònica Tomàs. El gruix de participants pujaran en la categoria Open masculina i femenina, i 8 esportistes més en la categoria Inclusiva, dirigida a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, auditives o visuals. En aquest darrer cas, les persones participants aniran acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport. Enguany serà el primer any que hi participarà un esportista amb discapacitat física, concretament amb esclerosi múltiple.

Un al·licient de la prova és la participació de l’atleta paralímpic albanès Haki Doku, que recorrerà de baixada les escales de la Vertical Montserrat en cadira de rodes. L’Haki Doku ha aconseguit diversos Records Guinness en aquesta modalitat.

Última actualització: 26 maig 2021