Parc Rural del Montserrat, un projecte per posar en valor l’activitat agrària del territori

Els municipis que l’integren són Abrera, El Bruc, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Castellolí, Collbató, Esparreguera, Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

 

 

Montserrat, febrer de 2018. La Diputació de Barcelona ha promogut, conjuntament amb 16 municipis dels entorns de la muntanya de Montserrat, un projecte per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori, respectant les competències territorials que en aquest àmbit té el Patronat de la Muntanya de Montserrat.

 

La presentació de l’acte de constitució del Parc Rural del Montserrat va tenir lloc el dia 2 de febrer de 2018 a la Sala de la Façana del Monestir, i van participar el P. Abat Josep M. Soler; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Comissió Executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Joan Rigol; el vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras; i els alcaldes dels 16 municipis inclosos en el projecte.

 

Els municipis que integren el Parc Rural de Montserrat són Abrera, El Bruc, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Castellolí, Collbató, Esparreguera, Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls Ullastrell.

 

Aquest territori té com a conreu destacat l’olivera, que juntament amb els conreus herbacis, la vinya, els fruiters i el bosc, configuren un paisatge típicament mediterrani on l’activitat ramadera esdevé, a més d’una activitat econòmica i una eina per a la gestió silvopastoril, sense oblidar productes com la mel o l’horta, així com productes artesanals com el mató, el formatge, l’oli i el vi, entre d’altres.

 

L’objectiu del Parc Rural del Montserrat és engegar actuacions encaminades a valoritzar i diferenciar els productes agraris produïts en aquest territori i facilitar la incorporació de nous emprenedors pagesos i elaboradors artesans, mitjançant un banc de terres i un espai de test. Altres objectius son la consolidació dels boscos de pastura amb la doble finalitat d’incrementar l’activitat silvopastoral amb ramats i per la prevenció d’incendis forestals, així com en donar a conèixer i apropar els ciutadans a aquest entorn rural privilegiat dels entorns de la muntanya de Montserrat.

 

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat

Última actualització: 17 abril 2020

adminParc Rural del Montserrat, un projecte per posar en valor l’activitat agrària del territori