Novetat editorial: «Els empresonats i exiliats de la Bíblia»

LA Bíblia és un llibre sense data de caducitat. Ho confirma l’àmbit religiós, el món cultural i la vida social. És un far que il·lumina les peripècies humanes de qualsevol època i de qualsevol poble, sobretot en temps agitats.

Empresonats i exiliats
Comprar
Primeres pàgines

La Bíblia despulla hipocresies, proclama injustícies, desvetlla consciències, assenyala amb el dit l’arbitrarietat dels poderosos. Però per damunt de tot, revela que tot forma part d’un misteriós projecte diví de plenitud, que s’imposa progressivament en la història humana. La Bíblia, també fonamenta usos, hàbits i comportaments socials com el calendari, el descans setmanal, la sintolia ecològica, els valors ètics, el nom de pila, paraules i pressions del llenguatge quotidià…

Per aquestes raons, el caputxí P. Jordi Cervera i Valls, explica en el llibre publicat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat les històries dels personatges bíblics que sofreixen empresonament i exili, perquè empatitzant amb les seves vicissituds il·luminem esperançadament les nostres. Josep, de la presó a governar el país. Moisès, l’exiliat que alliberà el poble. Samsó, derrotat i humiliat a la presó. David i la seva cort, un exili breu i dolorosíssim. Elies, un exili que confirmarà la missió. Micàiehu, empresonat acusat de deslleialtat. Amós, exiliat per denunciar el sistema. Jeremies, empresonat i acusat de traïció. Jeremies, de la presó a l’exili amb el poble. Josep, Maria i el nen, l’exili d’una família. Joan Baptista, presó i execució per criticar l’autoritat reial. Jesús, detingut i torturat; jutjat i executat a correcuita. Pere i Joan, detinguts per accions i discursos agitadors. Els apòstols, detinguts, assotats i alliberats en grup. Esteve, també detingut, jutjat i executat a correcuita. Jaume, executat, i Pere empresonat de nou per satisfer l’opinió pública. Pau i Siles a FIlips: assotats, aplallissats i empresonats sense judici. Pau a Jerusalem: exigint justícia des del calabós. Pau a Cesarea: dos anys de presó esperant el judici. Pau a Roma: dos anys de llibertat vigilada. Aristarc i Èpafres, companys de Pau a la presó. Joan, encoratjant des de l’exili.

El llibre forma part de la col·lecció «El gra de blat».

Última actualització: 19 març 2021

Abadia de MontserratNovetat editorial: «Els empresonats i exiliats de la Bíblia»