Nova edició del curs de formació per a organistes d’Església de Montserrat

El Curset de Formació Instrumental i Litúrgica per a Organistes d’Església de Montserrat se celebrarà enguany del 21 al 26 d’agost. Serà la 31a edició i està adreçat a tots aquells qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants que volen aprofundir el seu repertori d’orgue i a tots els qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia. El temari del Curset se centra en l’orgue com a instrument d’acompanyament i de repertori litúrgic. El nivell bàsic recomanat per a la inscripció és el Cicle inicial de Grau mitjà o bé Grau elemental o l’equivalent.

Les matèries que es treballaran Curset seran: Cant gregorià, Teologia sagramental, Teoria, pràctica i anàlisi de l’acompanyament tonal i modal, Tècnica organística, i Repertori litúrgic a partir de les obres que cada alumne voldrà treballar.

PDF

Els professors seran el P. Joan M. Mayol, monjo de Montserrat (Teologia sagramental); G. Lluís M. Miralvés, monjo director del cor monàstic (Cant gregorià); G. Ramon Oranias, monjo i organista (Acompanyament i repertori); Pau Riuró, organista assistent de la catedral de Girona (Tècnica, Acompanyament i Repertori); Lorién Santana, organista i mestre de capella de la Basílica de la Concepció de Barcelona (Tècnica, Acompanyament i Repertori); Pierre Vidal, organista de la catedral de Perpinyà (Acompanyament i Repertori); i Olivier Vinent, professor d’orgue i diplomat en música sacra (Acompanyament i repertori).

El Curset també inclou les conferències L’evolució de la música, a càrrec del professor, organista i mestre de capella Lorién Santana; Magí Puntí (1815-1881). Organista, mestre de capella, compositor i pedagog, a càrrec de la musicòloga Glòria Ballús; i La cobla i els seus instruments, a càrrec del compositor Joan Bosch. Igualment, els participants assistiran al concert d’obertura del curs, que oferirà Pierre Vidal, organista de la catedral de Perpinyà, dilluns 21 d’agost a les 19.30h; i al de cloenda, de Berenguer Montserrat, organista de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, divendres 25, a les 19.30h. Ambdós tindran lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat.

El Curset de Formació per a Organistes d’Església de Montserrat s’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025. El coordinador del Curset és el G. Ramon Oranias. Informació i inscripcions: M. Dolors Casanovas (Tel. 626 924 414 / correu-e mdcasanovas51@gmail.com). El termini d’inscripció finalitza el proper 31 de juliol.

Abadia de MontserratNova edició del curs de formació per a organistes d’Església de Montserrat