Nou curs intensiu de formació d’organistes d’Església a Montserrat

Està adreçat a tots aquells que exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants i als qui presten un servei musical a la litúrgia

 

 

Montserrat, agost de 2019. Del 26 al 31 d’agost tindrà lloc a Montserrat una nova edició del Curset de Formació per a Organistes d’Església. S’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants o organistes que volen aprofundir el seu repertori i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.

 

El nivell bàsic recomanat per realitzar el Temari de Formació instrumental és el que correspon al Cicle superior del Grau mitjà o Grau superior –cal que l’alumne presenti un currículum on hi consti els estudis musicals realitzats, la trajectòria musical i les obres que vulgui treballar-. Les matèries són: repertori, anàlisi musical, improvisació i tècnica. Els professors són Juan de la Rubia, organista de la Basílica de la Sagrada Família i professor d’improvisació a l’ESMUC; i Ana Aguado, organista i professora del Conservatori Superior de Màlaga i de l’Escuela Provincial de Órgano de Palència.

 

Pel que fa al Temari de Formació instrumental i litúrgica, el nivell bàsic és el Cicle inicial de Grau mitjà o bé Grau elemental o l’equivalent –també cal que l’alumne presenti un currículum musical on hi constin les obres que l’alumne vol treballar-. El temari consta de: Cant gregorià, Teologia sagramental, teoria, pràctica i anàlisi de l’acompanyament tonal i modal; tècnica organística, i repertori litúrgic. Els professors són: Ana Aguado, Joan M. Mayol, Lluís M. Miralvés, Ramon Oranias, Pau Riuró, Lorién Santana i Pierre Vidal.

 

El curset també inclou activitats complementàries, com ara els concerts, amb entrada lliure, que començaran a les 19.30h. Són els següents:

 

Dilluns 26                               Lorién Santana

Divendres 30                         Juan de la Rubia

 

La conferència d’enguany porta per títol: Diversos temperaments en l’orgue, i anirà a càrrec de Pere Casulleras, professor de Sonologia de l’ESMUC.

 

Inscripcions i professorat del Curset d’organistes d’Església

 

Els interessats a rebre informació poden trucar a la coordinadora del Curset: 626 924 414 (M. Dolors Casanovas) o escriure-li un correu electrònic: mariadolorscasanovas@yahoo.es. Més informació a www.organistesesglesia.net. Les places són limitades.

 

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat

Última actualització: 17 abril 2020

adminNou curs intensiu de formació d’organistes d’Església a Montserrat