Scroll Top

Montserrat convida homes de 18 a 35 anys a viure un nou taller monàstic

Després de la bona acollida de les edicions anteriors, la comunitat benedictina obre de nou les portes per oferir un camí de vida, a partir de la Regla de Sant Benet: un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana

Montserrat, juny de 2019. El Monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys interessats en la vida monàstica a viure, del 5 al 7 de juliol, amb la comunitat benedictina. L’objectiu d’aquesta convivència amb els monjos de Montserrat, que ha tingut molt bona acceptació en les edicions precedents, és viure una experiència de recerca espiritual, tenint present la tradició monàstica occidental, i comprovar el que pot aportar actualment.

Els participants en aquest taller monàstic seran a Montserrat des de divendres 5 de juliol, a les 18h, fins diumenge 7 de juliol, a les 15h. Durant aquests dies podran viure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i compartint els àpats amb els monjos. També participaran en diversos espais de reflexió, des d’una perspectiva monàstica, centrant-se en aspectes com ara la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l’esforç pel treball de cada dia, la misericòrdia o la humilitat.

Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants un camí de vida, que és el camí monàstic, a través del qual, tot avançant en la cerca de Déu, es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència. La proposta de vida monàstica que Sant Benet fa en la Regla és també un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana. Seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un conjunt d’experiències que després són comentades en grup, amb l’acompanyament d’un monjo.

Durant el taller monàstic, els assistents s’allotjaran a l’hostatgeria del monestir. Els interessats a participar-hi han d’escriure a l’adreça electrònica vocacions@abadiamontserrat.net o contactar-hi per telèfon al 93 877 77 65. Per raons d’una millor organització dins del monestir, el grup de participants serà reduït.

“Montserrat, projecte de vida”, el canal de Facebook per als interessats en la vida monàstica

Cal recordar que la pàgina a Facebook de la comunitat benedictina de Montserrat, que porta per títol “Montserrat, projecte de vida”, es va crear fa prop de dos anys amb l’objectiu d’obrir un nou canal de comunicació amb totes aquelles persones interessades en la vida monàstica. L’enllaç directe és https://www.facebook.com/montserratprojectevida/.

Última actualització: 27 març 2020