Montserrat convida homes de 18 a 35 anys a viure el Tridu Pasqual a través d’un nou taller monàstic

La comunitat benedictina, a través del noviciat, obre de nou les portes per oferir un camí de vida, a partir de la Regla de Sant Benet: un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana.

Montserrat, febrer de 2019. El Monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys interessats en la vida monàstica a viure el Tridu Pasqual, del 18 al 21 d’abril, amb la comunitat benedictina. L’objectiu d’aquesta convivència amb els monjos de Montserrat, que s’organitza a través del noviciat del monestir, és viure una experiència de recerca espiritual, tenint present la tradició monàstica occidental, i comprovar el que pot aportar actualment, especialment als joves.

Els participants en aquest taller monàstic seran a Montserrat des de dijous 18 d’abril, a les 12h, fins diumenge 21 d’abril al migdia. Durant aquests quatre dies podran viure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i compartint els àpats amb els monjos. També participaran en diversos espais de reflexió, des d’una perspectiva monàstica, centrant-se en aspectes com ara la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l’esforç pel treball de cada dia, la misericòrdia o la humilitat.

Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants un camí de vida, que és el camí monàstic, a través del qual, tot avançant en la cerca de Déu, es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència. La proposta de vida monàstica que Sant Benet fa en la Regla és també un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana. Seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un conjunt d’experiències que després són comentades en grup, amb l’acompanyament d’un monjo.

Durant el taller monàstic, els assistents s’allotjaran a l’hostatgeria del monestir. Els interessats a participar-hi han d’escriure al P. Hostatger a l’adreça electrònica hostatgeriademontserrat@gmail.com o contactar-hi per telèfon al 93 877 77 65. Per raons d’una millor organització dins del monestir, el grup de participants serà reduït.

Montserrat, projecte de vida, el canal de Facebook per als interessats en la vida monàstica

Els interessants poden contactar amb els organitzadors del taller monàstic per mitjà del correu-e vocacions@abadiamontserrat.net i també a través del Facebook del Noviciat: Montserrat projecte de vida. Cal recordar que la pàgina a Facebook de la comunitat benedictina de Montserrat es va crear fa prop de tres anys amb l’objectiu d’obrir un nou canal de comunicació amb totes aquelles persones interessades en la vida monàstica. L’enllaç directe és https://www.facebook.com/montserratprojectevida/.

 

Última actualització: 27 març 2020

adminMontserrat convida homes de 18 a 35 anys a viure el Tridu Pasqual a través d’un nou taller monàstic