L’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat

Es podrà seguir en directe a través de Montserrat RTV (www.montserratcomunicacio.cat) i l’endemà, diumenge 21, a les 20h, per les TV de la Xarxa de Comunicació Local

Dissabte, 20 de juliol, a les 21h, tindrà lloc el segon concert del IX Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2019), que enguany es posa a disposició de joves intèrprets i joves formacions singularitzades per la maduresa i la musicalitat de les seves interpretacions. En aquesta ocasió, i dins el capítol de grans solistes europeus, el jove i reconegut organista Thomas Ospital, titular del Gran Orgue de l’església de Saint Eustache de París, interpretarà obres del gran repertori romàntic.

El programa del concert de dissabte, que es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV (www.montserratcomunicacio.cat) a les 21h, i l’endemà, diumenge 21 a les 20h, per les TV de la Xarxa de Comunicació Local, és el següent:

François COUPERIN (1668-1733)

Offertoire sur les Grands Jeux extrait de la messe des paroisses

Johann Sebastian BACH (1685-1750)

Cinquième sonate en trio BWV 526

Charles-Marie WIDOR (1844-1937)

Extrait de la cinquième symphonie

Maurice RAVEL (1875-1937)

Ma mère l’Oye, cinq pièces enfantines (transc. Thomas Ospital)

            I Pavane de la Belle au bois dormant

            II Petit Poucet

            III Laideronnette, Impératrice des Pagodes

            IV Les entretiens de la Belle et de la Bête

            V Le Jardin féerique

Claude DEBUSSY (1862-1918)

Danse-tarantelle styrienne (transc. Thierry Hirsch)

Els dos darrers concerts del FIOM 2019 tindran lloc a l’agost. El primer serà el dissabte 10 i estarà protagonitzat per un jove director i antic escolà de Montserrat, Marc Díaz; un jove cor, el Cor Cererols, i l’acompanyament d’un altre antic escolà, Arnau Farré, a l’orgue. Joves músics de gran talent per afrontar un repte proposat pel Festival. S’escau enguany el 50è aniversari de la mort del P. Anselm Ferrer (1882-1969), director de l’Escolania de Montserrat i compositor representant de l’escola Ceciliana a la nostra terra. Aquest merescut homenatge ens permetrà escoltar l’original producció del P. Anselm, dignament interpretada, junt amb repertori contemporani romàntic. Un repte que un jove cor i un jove director, amb qualitats excepcionals per la recerca i la interpretació, permetran redescobrir les meravelles del patrimoni musical recent de casa nostra.  Aquest concert es veurà completat amb la participació del Cor Cererols a la Missa Conventual del diumenge 11 d’agost, amb la interpretació de la Missa Abatialis, del P. Anselm Ferrer.

El darrer concert del FIOM 2019 tindrà lloc el dissabte 24 d’agost i comptarà amb una intèrpret eslovaca, Monica Melcova, que juntament amb Juan Manuel Gómez, a la trompa, oferiran repertori per aquesta singular formació.

Cal recordar que tots els concerts del FIOM 2019 tindran lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, començaran a les 21h, i tindran com sempre l’entrada lliure. Aquests espectacles musicals també es podran seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV (www.montserratcomunicacio.cat) i també s’emetran a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat, organitzat per l’Abadia de Montserrat i patrocinat per Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El FIOM 2019 serà novament un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.

Última actualització: 11 febrer 2020

adminL’organista de Saint Eustache de París, Thomas Ospital, interpretarà obres del gran repertori romàntic a Montserrat