Presentació del llibre «El camí del monjo. Converses amb Ramon Ribera-Mariné, monjo de Montserrat al Santuari del Miracle»

Dissabte, 17 de setembre, a dos quarts de cinc de la tarda, es presenta a la Sala Puig i Cadafalch de Montserrat (accés pel Museu) el llibre «El camí del monjo. Converses amb Ramon Ribera-Mariné, monjo de Montserrat al Santuari del Miracle», de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

L’acte comptarà amb la participació de l’autor, Salvador Giralt, i el protagonista del llibre, el P. Ramon Ribera-Mariné. El llibre relata les converses tranquil·les, estimulants i sinceres, a través de les quals el P. Ramon obre la porta a les interioritats de la seva experiència. Arrenquen a partir de les preguntes habituals sobre la raó de la seva entrada al monestir, per què el va atraure l’estil de vida monàstica, com és la vida d’un monjo en el seu dia a dia…, que van generant noves qüestions que els porta a camins insospitats.

El camí del monjo
Comprar
Índex i primeres pàgines

Per què va entrar al monestir? Per què es va fer monjo? Què hi va trobar en aquest estil de vida? Com és la vida d’un monjo en el seu dia a dia? I els ermitans, és el mateix? Les campanes, la rutina, el ritual, el camí, les escriptures, l’aparició del 3 d’agost de 1458, la Capella de la Desaparició, el significat del gran retaule barroc…

Jo arribava al Miracle amb algunes preguntes preparades, però a l’hora de la veritat, el que en Ramon anava dient generava noves preguntes i ens portava per camins insospitats. Potser algunes de les qüestions que tractem us semblaran ingènues o infantils. A vegades parlem de les petites coses de cada dia, d’alguns detalls minúsculs. El camí interior relaciona el més gran amb el més petit, el que és a tocar amb l’intangible. No hi ha distincions. Hem parlat de detalls i detallets, i d’historietes (paraula que en Ramon fa servir sovint), però no hem perdut de vista allò que és essencial.

Al llarg d’aquestes converses -converses tranquil·les, estimulants, sinceres-, en Ramon Ribera-Mariné, monjo de llarg recorregut, ens obre la porta a les interioritats de la seva experiència.

Última actualització: 13 setembre 2022

Abadia de MontserratPresentació del llibre «El camí del monjo. Converses amb Ramon Ribera-Mariné, monjo de Montserrat al Santuari del Miracle»