Contacte:
- Horari d’atenció (públic i telefònic):
- 09.00 – 13.30
- 15.00 – 17.00
- Telèfon: 93 877 7725
- Email: Contacte
La finalitat principal de la Fundació és ajudar l’Abadia de Montserrat a mantenir, a promocionar i a fomentar tots aquells valors més propis del monestir i del santuari de Montserrat com són ara els socials, els culturals i els ecològics, en benefici dels pelegrins i els visitants que pugen a Montserrat.
A aquesta anterior finalitat s’afegeix una de major concreció, la de cercar ajuda econòmica per poder destinar-la a la millora dels equipaments culturals i socials del santuari.
La “Fundació Abadia de Montserrat 2025” té les següents funcions:
- Difondre les necessitats de Montserrat i obtenir recursos per atendre-les.
- Destinar els fons recaptats a la finalitat per la qual van ser donats.
- Col·laborar, amb una part d’aquests fons, en obres socials i d’ajut als més necessitats.
D’acord amb els seus estatuts, la Fundació Abadia de Montserrat 2025, al llarg dels anys, ha vinculat a aquest projecte empreses i entitats, i persones individuals, permetent iniciar una intensa tasca de rehabilitació i d’ampliació de les infraestructures arquitectòniques, artístiques i culturals del conjunt de Montserrat. Amb llur ajuda s’ha pogut fer, també, una obra social que és projecció de Montserrat tant a les zones pobres i de marginació del país com en països que tenen greus carències en el desenvolupament.
La col·laboració dels membres de la Fundació ha donat noves idees i ha encoratjat a continuar en la renovació necessària per a arribar al 2025 en les millors condicions possibles. Els reptes que la Fundació ha d’afrontar són molt importants. Una de les necessitats més immediates és el sanejament de l’economia de l’Escolania (una de les escoles de música més antigues i prestigioses d’Europa que funciona des del segle XIV).
Montserrat rep més de 2 milions de visitants a l’any, cosa que el converteix en el segon destí més visitat de Catalunya, després de Barcelona. Tanmateix, aquesta enorme afluència, i la complexitat de Montserrat, comporta unes exigències d’atenció i servei que no poden ser ateses només amb els recursos de la Comunitat de Monjos que obté dels serveis d’hostaleria i de comerç, ben coneguts per tothom. L’any 2025 celebrarem el mil·lenari de l’Abadia de Montserrat.
Per arribar-hi i celebrar-lo dignament s’hi està treballant, per la qual cosa, Montserrat requereix renovar-se i preparar-se de cara als reptes de futur que permetin donar el millor acolliment a les necessitats dels peregrins i persones que la visiten.
La Fundació vol ser l’eina de l’Abadia de Montserrat per proposar nous serveis i prestacions de les seves àrees d’activitat, així com posar en valor els ja existents, per satisfer les expectatives i necessitats dels seus usuaris (pelegrins, visitants, turistes, investigadors, grups d’interès, …) i donar-los a conèixer a la societat.
Volem ser percebuts com una entitat moderna, flexible, àgil, oberts al canvi, al corrent dels avenços tecnològics, aportant valor als seus membres col·laboradors i a l’Abadia de Montserrat.
Treballem per obtenir els recursos econòmics i en espècies de qui estigui interessat amb el que és, representa i fa Montserrat, els quals permetin cobrir les necessitats de les seves àrees d’activitat i d’infraestructures.
Ho fem oberts a tothom, amb vocació de servei, transparència, coherència, honestedat, amb una constant vocació de conèixer els interessos i expectatives, tant de les àrees d’activitat de Montserrat com dels actuals i potencials membres col·laboradors.
Aspirem a arribar a l’any 2025 havent contribuït activament per fer possible un conjunt d’actes relacionats amb la commemoració del mil·lenari de l’Abadia, els quals posin Montserrat en el centre de l’excel·lència i referència mundial.
- P. Manel Gasch i Hurios, Abat de Montserrat
- P. Bernat Juliol i Galí, majordom de Montserrat i director general
- G. Jordi Puigdevall i Roca, prior de Montserrat
- P. Josep M. Soler i Canals, Abat emèrit de Montserrat
- P. Sebastià Bardolet i Pujol, Abat emèrit de Montserrat
- P. Josep M. Henríquez Farreras, Vocal
- Xavier Vilaseca i Requena, Secretari
- Marta Millà i Carbonell
Membres col·laboradors
Agropecuaria de Guissona / Ajuntament d’Abrera / Ajuntament d’Igualada / Ajuntament de Balenyà / Ajuntament de Bellvei / Ajuntament de Calella / Ajuntament de Manlleu / Ajuntament de Manresa / Ajuntament de Martorell / Ajuntament de Ponts / Ajuntament de Sant Andreu de la Barca / Ajuntament de Terrassa / Ajuntament de Tordera / ALSA/ Associació Catalana de Municipis i Comarques / AUSA / Autopista Terrassa-Manresa, Autema / Bags & Go / Bidons Egara / Busquet, Economistes – Auditors – Advocats / Cafès del Bages / Caixa Rural de Guissona / Caprabo / Carlos Ortega – Disseny Gràfic / Circutor / Club Excursionista de Gràcia / Col·legi d’Economistes de Catalunya / Col·legi Oficial de Metges de Barcelona / Confederació Sardanista de Catalunya / Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya / Construccions Cots i Claret / ERB2005 / Federació Catalana d’Entitats Corals / Federació de Municipis de Catalunya / Ferrimax / Fundació Banc Sabadell / Fundació Blanquerna / Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació / Fundació Joan Agustí Reixach / Fundació Sorigué / Fundación Família Torres / Futbol Club Barcelona / Gràfiques Imprès Ràpid / Gremi Provincial de Pastisseria i Confiteria de Barcelona / Institut Agrícola Català de Sant Isidre / Massoni, Jardineria / Mercadona / Noel / Oliva Torras / Ramon Clemente / Reial Cercle Artístic de Barcelona / Restaurant 7 Portes / Saba / Serveis Funeraris de Barcelona.
Acords institucionals
Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears / Consejo Superior de Investigaciones Científicas / Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya / Institut Europeu de la Mediterrània / Patronat de la Muntanya / Universitat de Barcelona / Universitat de Vic / Universitat Ramon Llull
Mitjans de comunicació
La Vanguardia / Diari Ara / Diari de Girona / Edicions Intercomarcals – Regió 7 / El 9 Nou / El Periódico