Scroll Top

La desena Escola d’estiu de Montserrat se centra en el valor de la vivència literària durant la infància o la joventut

Organitzades per la UVic-UCC i l’Abadia de Montserrat, estan adreçades a mestres i professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària, professionals de la biblioteconomia, i a estudiants dels àmbits educatiu, documentalista i d’humanitats

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat a través de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, organitzen els dies 2, 3 i 4 de juliol la 10a Escola d’Estiu sobre Literatura Infantil i Juvenil. S’adreça a mestres i professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària, professionals de la biblioteconomia, estudiants dels àmbits educatiu, documentalista i d’humanitats, i persones interessades en la temàtica. Aquesta desena edició, que tindrà lloc a la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat –on s’han celebrat des de l’inici-, se centra en el fet de Viure la literatura (paraula, ritme i bones històries), tema que permet reflexionar sobre el valor de la vivència literària durant la infància o la joventut i sobre alguns dels elements que fan possible una experiència literària de qualitat en diferents contextos (social, cultural, educatiu…).

Les coordinadores de l’Escola d’Estiu sobre Literatura Infantil i Juvenil 2019, que compta amb la col·laboració de Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA), són: Maria Carme Bernal, Carme Rubio i Vanesa Amat, professores del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UVic-UCC.

La conferència inaugural de les Jornades, el dimarts 2 de juliol, a les 10.30h, la pronunciarà el professor Llorenç Soldevila, professor emèrit de la UVic-UCC i especialista en Geografies literàries i Didàctica de la literatura, i porta per títol: Viure la literatura.

Les ponències i activitats programades a la 10a Escola d’Estiu sobre Literatura Infantil i Juvenil es poden descarregar del programa: http://abadiamontserrat.net/Dossier/Noticies/cursestiuuvic.pdf

Al final d’aquesta desena Escola d’Estiu sobre Literatura Infantil i Juvenil, dijous 4 a les 16h, tindrà lloc l’acte d’homenatge a la figura i l’obra del P. Josep Massot i Muntaner, que anirà a càrrec de Carme Rubio, Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, i Núria Mañé, editora de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Última actualització: 27 març 2020