Scroll Top

Juan de la Rubia interpreta a l’orgue de Montserrat

Juan de la Rubia interpreta a l’orgue de Montserrat obres de Bach, Saint-Saëns, Guilmant i Tournemire

Avui divendres, 25 d’agost, a les 19.30h, l’organista Juan de la Rubia ofereix un concert a la Basílica de Santa Maria de Montserrat amb el qual es tanca la 25a edició del Curset de Formació per a Organistes d’Església. Interpretarà obres de J. Sebastian Bach, de C. Saint Saëns, F. Al Guilmant i Ch. Tournemire. L’entrada és lliure. També es pot seguir en directe a través de MRTV a www.montserratcomunicacio.cat.

Juan de la Rubia és l’organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i professor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). El programa del concert és el següent:

  1. S. Bach (1685-1750)

Concert en re menor, BWV 596 (Allegro moderato / Grave. Fuga / Largo / Finale)

Chacona en re menor, BWV 1004

  1. Saint- Saëns (1835-1921)

Fantasia núm. 1 en mi bemoll major

  1. A. Guilmant (1837-1911)

Melodia op. 17

Ch. Tournemire (1870-1939)

Coral – Improvisació sobre “Victimae Paschali”

El Curset de Formació per a Organistes d’Església dee Montserrat s’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants o organistes que volen aprofundir el seu repertori i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.

El nivell bàsic recomanat és el que correspon al Cicle mitjà de Grau Mitjà/Professional –el nivell mínim de grau elemental o equivalent-. El temari, en diversos nivells, consta de: Teoria i pràctica de l’acompanyament tonal i modal, tècnica organística, anàlisi musical, Litúrgia, repertori litúrgic i repertori organístic (Grau Mitjà).

El professorat d’enguany ha estat compost per: Ana Aguado, Ramon Oranias, Jordi-Agustí Piqué, Pau Riuró, Juan de la Rubia, Pierre Vidal i Maria Antònia Virgili.

Última actualització: 27 març 2020