Jornada de portes obertes a les famílies dels futurs escolans

La inscripció a la jornada, que comença a les 12.30h i que inclou el dinar, està oberta a nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar i s’ha de fer prèviament al web www.escolania.cat o trucant al 93 877 77 67

L’Escolania celebra el diumenge 3 de març la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte es produeixi abans del 3r. de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser positius per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part de l’Escolania.

Els escolans s’impliquen clarament en aquesta diada festiva, ja que fan de guies dels nens interessats i les seves famílies per les dependències de l’edifici. D’aquesta manera, la convocatòria de les famílies interessades és a les 12.30h del diumenge 3 de març -un cop finalitzada la missa i el cant de la Salve i el Virolai-, quan començarà la visita guiada pel centre.

A les 14h, l’Escolania ofereix el dinar a totes les famílies que vinguin; a les 15h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. Per cloure la jornada, a les 16.30h, hi haurà una xocolatada organitzada per les famílies dels escolans. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar, s’ha de fer prèviament a través del web www.escolania.cat o trucant al telèfon 93 877 77 67.

Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4rt de Primària –i algun a 5è-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans.

La propera gira a l’estranger serà a Alemanya, a finals de maig

Cal recordar que l’Escolania ha tancat la propera gira internacional, que tindrà lloc del 28 de maig al 3 de juny a Alemanya. Concretament, ha estat convidada per un festival de cors infantils: el “5. Knabenchorfestival Bad Tölz 2019”, que l’organitza la ciutat de Bad Tölz, i en el qual cada edició hi canten el cor local, el Tölzer Knabenchor, i dos convidats. En aquesta ocasió, els convidats són l’Escolania i el cor alemany Limburger Domsingknaben.

Curiosament, entre el Tölzen Knabenchor i l’Escolania hi va haver relació als anys 70. Els dos cors van enregistrar conjuntament dos discs per Harmonia Mundi. El primer va ser la “Missa Romana”, de G. B. Pergolesi, que es va gravar a Roma l’any 1972. El segon va ser la “Missa Salisburgensis”, atribuïda a Benevoli, que es va fer a Salzburg també el 1972. Dies abans de la participació en el festival, l’Escolania oferirà un concert a la ciutat de Nürnberg, a la parròquia de St. Bonifaz, a la qual pertany l’ex escolà alemany Firmin Munsi, que va estudiar el curs passat a l’Escolania.

Última actualització: 27 març 2020

adminJornada de portes obertes a les famílies dels futurs escolans