Guanyadors del XVI Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Dídac Garcia Castañeda, de Sant Vicenç de Castellet, ha estat guardonat amb el primer premi de la Categoria General del XVI Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 500 €. La fotografia guanyadora porta per títol “Màgia entre neu i boira”. En la Categoria Racons de Montserrat ha estat premiada la foto “L’Abadia es desperta”, realitzada per Xavier Prat, de Santpedor; mentre que Pere Grima, de Monistrol de Montserrat, s’ha endut el 1er. premi de la Categoria Creativa per la fotografia “Posta de sol”.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500 € per a la fotografia guanyadora de la Categoria General, 250 € per a la segona i 150 € per a la tercera. A la resta de categories –Racons de Montserrat i Creativa-, el repartiment dels premis és de 300 € per a la guanyadora, 200 € per a la segona classificada i 100 € per a la tercera.

Enguany, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 220. Per categories, 104 han optat a premi a la categoria General, 66 a la de Racons de Montserrat i 50 fotografies a la categoria Creativa.

La resta de fotografies guardonades són:

  • Categoria General: “Boires”, de Joan Ramon Deitx (Manresa), 2n premi; i “Nit de Llums”, de Cèsar Algora (Barcelona), 3r premi.
  • Categoria Racons de Montserrat: “GR”, de Pep Moyano (Manresa), 2n; i “Vistes privilegiades”, de Jaume Morera (Olesa de Montserrat), 3er.
  • Categoria Creativa: “Somniar sobre els núvols”, de Josep Balcells (Igualada), 2n; i “Embotellando el paraíso”, de Francisco Javier Domínguez García (Jerez de la Frontera), 3er.

L’esperit d’aquest concurs és el de destacar fotogràficament els valors del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori-.

El jurat del XVI Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat ha estat format per Joaquim Vert, de l’Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura; Melcior Soler, de l’Associació Fotogràfica de Collbató-Objectivament; Òscar Bardají, de l’Abadia de Montserrat; Ramon Bisbal, director del Parc Natural de Montserrat; i Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari.

Fotografies guardonades

Categoria general

Màgia entre neu i boira
Dídac Garcia Castañeda

Boires
Joan Ramon Deitx

Nit de Llums
Cèsar Algora

Categoria racons de Montserrat

L’Abadia es desperta
Xavier Prat

GR
Pep Moyano

Vistes privilegiades
Jaume Morera

Categoria creativa

Posta de sol
Pere Grima

Somniar sobre els núvols
Josep Balcells

Embotellando el paraíso
Francisco Javier Domínguez García

Última actualització: 4 agost 2021

Abadia de MontserratGuanyadors del XVI Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat