La comunitat benedictina de Montserrat acull un nou monjo

Divendres, 8 de setembre, en la Solemnitat del Naixement de la Mare de Déu, titular de la Basílica de Santa Maria de Montserrat i patrona del Monestir, durant la missa conventual, a les 11h, el monjo Frederic Fosalba es comprometrà definitivament amb la comunitat benedictina de Montserrat amb la professió solemne. A la cerimònia, que presidirà el P. Abat Manel Gasch, hi assistiran els monjos de la comunitat i els escolans, a més dels familiars i amics del profés solemne. L’eucaristia es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV.

El G. Frederic Fosalba i Julià va néixer a Sant Esteve Sesrovires (diòcesi de Sant Feliu de Llobregat) el 16 de novembre de 1971. Va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2018, on ha cursat els estudis de Filosofia i de Teologia. Actualment, és sotsprefecte de l’Escolania, a més de responsable del taller d’enquadernació i de l’estació meteorològica del monestir.

El G. Frederic és sotsprefecte de l’Escolania i el responsable del taller d’enquadernació i de l’estació meteorològica del monestir; per a ell, la professió solemne li torna a recordar “el compromís i la responsabilitat adquirits en el seguiment i el coneixement de Jesús”

“La continuïtat en aquest camí monàstic que vaig iniciar fa uns anys porta a moments concrets en què vius amb més intensitat el sentit més essencial de ser monjo”, afirma el G. Frederic. “La professió solemne em torna a recordar, ja com a decisió definitiva, el compromís i la responsabilitat adquirits en el seguiment i el coneixement de Jesús –assegura-; una crida consagrada a Déu, que es manifesta en la quotidianitat del servei, a i en la comunitat de Montserrat, i en cadascuna de les persones que s’hi acosten”. “Estic joiós de veure que cada dia s’avança i que aquest sentit omple tot el meu desig”, manifesta el nou profés solemne de la comunitat benedictina de Montserrat.

La professió solemne del G. Frederic Fosalba

Durant la celebració de divendres, el G. Frederic llegirà, davant del P. Abat i de la resta de monjos de la comunitat i dels fidels assistents, la cèdula de professió, que és un text escrit a mà i que diu el següent: “Prometo davant Déu i els sants dels quals conservem aquí les relíquies, i en presència del P. Abat d’aquest monestir i dels seus monjos, lligar-me a aquesta comunitat, viure com a monjo i ser obedient segons la Regla de Sant Benet”. En acabar, signarà l’esmentada cèdula sobre l’altar de la Basílica de Santa Maria i, posteriorment, cantarà el següent verset del salm 118: “Rebeu-me, Senyor, segons la Vostra Paraula, i viuré, que no em vegi confós en la meva esperança”, que la comunitat repetirà tres vegades. D’aquesta manera, expressarà la voluntat de donar-se plenament amb la confiança de l’ajut de Déu. Acabat aquest punt, i després que el P. Abat li faci lliurament dels signes de la seva condició de monjo –la cogulla i el llibre de pregària-, rebrà l’abraçada de tots els monjos professos solemnes, com a símbol d’unió i d’acolliment a la comunitat.

Última actualització: 5 setembre 2023

Abadia de MontserratLa comunitat benedictina de Montserrat acull un nou monjo