Scroll Top

«Estimar i protegir els nostres Parcs Naturals»

Dimecres 6 de juliol, a les 12.30 hores, emissió en directe per Montserrat TV i Montserrat Ràdio, des de la Sala d’Actes del Monestir de Montserrat, del programa especial «Estimar i protegir els nostres Parcs Naturals», patrocinat per la Generalitat de Catalunya.

L’espai, de 90 minuts, pretén posar sobre la taula la situació dels nostres Parcs Naturals davant la temporada d’estiu: recomanacions abans d’entrar a la muntanya, com respectar-la i estimar-la, la importància de l’educació ambiental, la prevenció d’incendis, les limitacions, com gestionar la massificació…

El Parc Natural de Montserrat és un dels més visitats del país, amb prop de 3 milions de persones cada any. La seva proximitat de l’àrea metropolitana de Barcelona el fa molt accessible i sovint els seus visitants no prenen consciència del perill que suposa endinsar-s’hi sense tenir en compte els riscos que es corren, especialment a l’estiu.

El canvi climàtic està transformant el règim d’incendis i provocant fenòmens més ràpids, més intensos i més devastadors. El més perillós d’aquests nous incendis és la seva capacitat i la velocitat d’expansió. I davant d’aquesta nova realitat hem d’estar més preparats que mai i encarar el repte de protegir amb totes les nostres forces els nostres boscos. Prevenir incendis forestals és la millor eina per no tenir incendis forestals.

Emissió en directe, a partir de les 12.30 h, per Montserrat Ràdio https://abadiamontserrat.cat/radio i Montserrat TV https://abadiamontserrat.cat/tv.

Per tal de donar a conèixer el punt en el qual ens trobem, pel que fa a la situació dels boscos, quines recomanacions hem de tenir molt presents a l’hora d’entrar a la muntanya i quina és la feina que fan el Cos d’Agents Rurals i el Cos de Bombers per a la prevenció i actuació en cas d’incendi, entrevistarem el Cap de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals a la Catalunya Central, Jordi Carrasco; i també l’Inspector Cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Joan M. Rovira.

A continuació, taula rodona amb la participació del gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio; del G. Frederic Fosalba, monjo de Montserrat i responsable de l’estació meteorològica del Monestir; de Ramon Bisbal, director del Parc Natural de Montserrat; de David Colomé, cap del Parc de Bombers Voluntaris de Collbató; i de Ricard Fernández, de Guies de Muntanya. Entrevistes i taula rodona conduïdes per Òscar Bardají, director de Montserrat Ràdio i Montserrat TV.

https://www.youtube.com/watch?v=zj0V5Az9RUo

Última actualització: 11 juliol 2022