Jornada de portes obertes a les famílies dels futurs escolans

L’Escolania de Montserrat celebra el diumenge 12 de març la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte es produeixi abans del 3r de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se’ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser positius per aconseguir uns resultats òptims a l’hora d’entrar a formar part de l’Escolania.

Els escolans s’impliquen clarament en aquesta diada festiva, ja que fan de guies dels nens interessats i les seves famílies per les dependències de l’edifici. D’aquesta manera, la convocatòria de les famílies interessades és a les 12.30 h del diumenge 12 de març —un cop finalitzada la missa i el cant de la Salve i el Virolai—, quan començarà la visita guiada pel centre.

La inscripció a la jornada, que comença a les 12.30 h i que inclou el dinar, està oberta a nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar i s’ha de fer prèviament al web https://www.escolania.cat o trucant al 93 877 77 67

A les 14.00 h, l’Escolania ofereix el dinar a totes les famílies que vinguin; a les 15.00 h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. Per cloure la jornada, a les 16.30 h, hi haurà una xocolatada organitzada per les famílies dels escolans. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys amb ganes de cantar, s’ha de fer prèviament a través del web https://www.escolania.cat o trucant al telèfon 93 877 77 67.

Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4t de Primària —i algun a 5è—, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels mateixos nois; i el cap de setmana —de divendres a la tarda a diumenge al matí— el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen en l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans.

Última actualització: 5 febrer 2023

Abadia de MontserratJornada de portes obertes a les famílies dels futurs escolans