Scroll Top

L’Escolania, a punt per a la gira alemanya

L’Escolania ja té les maletes a punt per a la gira alemanya dels propers 18 i 19 de juny. Ha estat convidada a participar en un festival d’escolanies, que tindrà lloc a Nuremberg (Alemanya): és una proposta molt interessant, perquè es tracta d’un esdeveniment on prendran part  algunes escolanies d’un gran nivell a Europa.

Els dies 18 i 19 de juny participarà en un festival d’escolanies de molt prestigi a Nuremberg, i dies abans, dijous 16, cantarà en el nou centre de l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat

La invitació ha arribat dels «Windsbacher Knabenchor» de Nürnberg, que celebren els setanta-cinc anys d’existència. És una de les escolanies més prestigioses en aquest moment a Europa, i «és un honor que hagin pensat en l’Escolania per fer aquest festival d’escolanies», ha afirmat el prefecte de l’Escolania, el P. Efrem de Montellà. Concretament, el dia 18 de juny compartiran concerts amb els Regensburger Domzpatzen, el Knabenchor Hannover, el Nidaros Cathedral Boy’s Choir de Noruega, els Poznań Boys’ Choir de Polònia i els amfitrions, els Windsbacher Knabenchor; a més del concert final que faran els sis cors junts.

L’endemà, 19 de juny, cantaran a la Missa a la parròquia de St. Bonifaz, de la qual n’és rector Mn. Joan Vinyeta, que va ser monjo de Montserrat.

Prèviament al viatge a Alemanya, l’Escolania cantarà en el nou centre de l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, dijous 16 de juny. Serà l’acte d’inauguració del nou edifici dedicat al càncer infantil.

La proposta més agosarada i que, sens dubte, pot ser molt interessant, ha arribat del Festival Grec de Barcelona, ja que serà la primera vegada que l’Escolania actuï juntament amb un ballarí. Concretament, cantarà a la vegada que Israel Galván ballarà. Galván és una primera figura a nivell mundial de la dansa. Seran tres actuacions: dissabte 2 de juliol (18h) i diumenge 3 de juliol (12h i 18h) al Teatre Grec de Barcelona.

L’Escolania 2021-2022 cantarà per darrera vegada a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el 24 de juny, a la Missa conventual, en la qual serà ordenat diaca el G. Jordi Puigdevall. I tornarà a fer-ho, ja el nou curs, el dijous 25 d’agost.

Última actualització: 13 juny 2022