El P. Abat Josep M. Soler demana “treballar i pregar per Catalunya, perquè pugui superar, segons els principis de la justícia i el respecte a l’altre, les greus dificultats actuals”

En l’homilia també ha reclamat “un diàleg sincer i respectuós” per “afrontar d’una manera enraonada els diversos aspectes del present i del futur del nostre país”

 

 

Montserrat, setembre de 2018. El P. Abat Josep M. Soler, que va presidir dimarts 11 de setembre l’eucaristia de celebració dels 25 anys de professió monàstica del P. Joan M. Mayol, va fer referència, en l’homilia, a la situació política que viu Catalunya. El P. Abat va demanar que se superin les dificultats actuals “segons els principis de la justícia i el respecte a l’altre i d’acord amb els mecanismes democràtics”. També va reclamar “’un diàleg sincer i respectuós” per arribar a trobar “els mecanismes adients per afrontar d’una manera enraonada els diversos aspectes del present i del futur del nostre país”.

 

Concretament, el P. Josep M. Soler va parlar de l’amor fratern, que, “des de la perspectiva cristiana, no es limita només als familiars i amics o a les persones que comparteixen la nostra fe; s’estén a tota la humanitat, a cada persona que tenim a prop o lluny”. “Aquest amor, avui, en la Diada Nacional –va afegir-, ens impulsa a treballar i a pregar per Catalunya, perquè pugui superar, segons els principis de la justícia i el respecte a l’altre i d’acord amb els mecanismes democràtics, les greus dificultats actuals, esdevingudes més difícils, encara, pel fet d’haver-hi polítics i dirigents socials a la presó o a l’estranger. Però, alhora, també hem de treballar i pregar perquè no es perdi el clima de respecte i de convivència que des de fa molts anys hi ha hagut en la societat catalana. És important que ningú no es deixi portar per l’apassionament o l’agressivitat i que tots contribuïm a fer-los minvar la que apareixen de tant en tant. Al contrari, cal respectar les idees dels qui pensen diferent, i tractar de comprendre les seves raons. Aleshores, a través d’un diàleg sincer i respectuós, es podran arribar a trobar els mecanismes adients per afrontar d’una manera enraonada els diversos aspectes del present i del futur del nostre país”.

 

25 anys de vida monàstica del P. Joan M. Mayol

 

L’11 de setembre es van complir 137 anys de la coronació canònica de la Imatge de la Mare de Déu i del seu patronatge sobre Catalunya, i també se celebrava el 25è aniversari de la professió solemne del P. Joan M. Mayol. El P. Abat Josep M. Soler va recordar que el P. Joan M. renovava la seva donació al cap de 25 anys “d’haver-se lliurat a l’amor de Déu en la vida monàstica com a fruit del do rebut en el baptisme”.

 

“Renova en el seu interior la voluntat d’estar disponible a la crida com Samuel, com el salmista, com Jesús: aquí em teniu; parleu que el vostre servent escolta. Aquesta renovació no implica només la seva donació a Déu sinó també la seva donació a la comunitat de monjos i al servei dels altres, d’una manera particular, per raó de la tasca que té encomanada [el P. Joan M. Mayol és el rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat], als pelegrins del nostre santuari, als membres de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat i a la pastoral dels santuaris de Catalunya i Balears. Portem-lo tots en la pregària perquè el Senyor, per les pregàries de Santa Maria, el continuï beneint en la seva vida de monjo i en el seu servei als altres, perquè, tal com diu el salm, pugui continuar caminant joiosament entre els qui viuen a la presència del Senyor (Ps 114, 9)”, va concloure el P. Josep M. Soler.

 

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat

Última actualització: 20 abril 2020

adminEl P. Abat Josep M. Soler demana “treballar i pregar per Catalunya, perquè pugui superar, segons els principis de la justícia i el respecte a l’altre, les greus dificultats actuals”