La Casa d’Espiritualitat del Miracle reprèn l’activitat el primer cap de setmana de febrer

La Casa d’Espiritualitat del Miracle (Solsonès) reprendrà l’activitat amb el cicle Natura i Espiritualitat (Hivern), que tindrà lloc del 12 al 14 de febrer, sota la direcció de Lourdes Estrada i del P. Antoni Pou. La primera setmana de març (del 5 al 7), el P. Jordi-Agustí Piqué conduirà i comentarà una obra que l’any passat no es va poder escoltar: la Missa de Santa Cecília de Charles Gounod; serà dins el cicle d’audicions del Miracle.

Del 12 al 14 de març, el silenci tornarà a ser protagonista amb una activitat oberta a experts i a principiants, els quals podran comptar amb el suport necessari per introduir-se en la pràctica de la meditació:

  • Paraula & Silenci, amb el P. Antoni Pou i Teresa Barzano.
  • Experiències de vida, de pregària, de meditació i de natura: l’encontre amb la bondat i l’amor essencial.

I, finalment, del 26 al 28 de març s’ha organitzat una trobada per fer Ikebana, amb el samurai Matsuo Basho.

A més d’aquestes activitats, la Casa d’Espiritualitat del Miracle acollirà la sisena edició del curs de postgrau Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració, que ofereix la Fundació Universitat de Girona durant quatre caps de setmana, des del 12 de febrer.

El Santuari del Miracle compta, des de l’any 1901, amb una petita comunitat de monjos de Montserrat, els quals s’ocupen també de la gestió de la Casa d’Espiritualitat, que es va obrir l’any 1981. Durant els darrers 12 anys, la casa ha ofert activitats de caire molt divers, sempre amb la voluntat d’ajudar els estadants a viure l’Evangeli i a gaudir de la natura que envolta el Santuari.

El “Temps per a Déu” (temps de pregària o d’exercicis), el cicle de les quatre estacions de Natura i Espiritualitat –que s’ha anat repetint en diverses ocasions-, les audicions musicals de les grans obres de la música religiosa, la pregària del cor, la fotografia, la literatura, les caminades contemplatives, l’observació de la fauna i la flora, i fins i tot la cuina, han anat deixant empremta en moltes persones. Per aquest motiu, el 2018 es va crear l’Associació d’Amics de la Casa del Miracle, que té per objectiu promoure la Casa, donar-la a conèixer i oferir-li el suport necessari.

Última actualització: 24 gener 2021

Abadia de MontserratLa Casa d’Espiritualitat del Miracle reprèn l’activitat el primer cap de setmana de febrer