El curs de formació per a organistes d’Església de Montserrat arriba a la 30a edició

El Curset de Formació Instrumental i Litúrgica per a Organistes d’Església de Montserrat arriba a la trentena edició. Del 22 al 27 d’agost, tots aquells qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, estudiants que volen aprofundir el seu repertori d’orgue i tots els qui, amb un instrument o l’altre, presten un servei musical a la litúrgia estan convocats al Monestir de Montserrat per gaudir d’una setmana de formació amb un temari que se centra en l’orgue com a instrument d’acompanyament i de repertori litúrgic. El nivell bàsic recomanat per a la inscripció és el Cicle inicial de Grau mitjà o bé Grau elemental o l’equivalent.

Les matèries que es treballaran en el Curset són: Cant gregorià, Teologia sacramental, Teoria, pràctica i anàlisi de l’acompanyament tonal i modal, Tècnica organística, i Repertori litúrgic a partir de les obres que cada alumne voldrà treballar.

Inclou les ponències: Les campanes de Montserrat i la seva funció, a càrrec del G. Ramon Oranias, i Tocs tradicionals de campanes. Estat de la qüestió i propostes, per Daniel Vilarrúbias; a més del concert de Pau Riuró, que oferirà dilluns 22 d’agost a les 19.30 h a la Basílica

Els professors seran el P. Joan M. Mayol, monjo de Montserrat (Teologia sacramental); G. Lluís M. Miralvés, monjo director del cor monàstic (Cant gregorià); G. Ramon Oranias, monjo i organista (Acompanyament i repertori); Pau Riuró, organista assistent de la catedral de Girona (Tècnica, Acompanyament i Repertori); Lorién Santana, organista i mestre de capella de la Basílica de la Concepció de Barcelona (Tècnica, Acompanyament i Repertori); i Pierre Vidal, organista de la catedral de Perpinyà (Acompanyament i Repertori).

El Curset també inclou les conferències Les campanes de Montserrat i la seva funció, a càrrec del G. Ramon Oranias, i Tocs tradicionals de campanes. Estat de la qüestió i propostes, per Daniel Vilarrúbias. Igualment, els participants assistiran al concert d’obertura del curs, que oferirà el mestre Pau Riuró dilluns 22 d’agost, a les 19.30 h, a la Basílica de Santa Maria de Montserrat.

El Curset de Formació per a Organistes d’Església de Montserrat s’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025. El coordinador del Curset és el G. Ramon Oranias. Informació i inscripcions: M. Dolors Casanovas (Tel. 626 924 414 / correu-e mdcasanovas51@gmail.com). El termini d’inscripció finalitza el proper 31 de juliol.

Última actualització: 21 agost 2022

Abadia de MontserratEl curs de formació per a organistes d’Església de Montserrat arriba a la 30a edició