El Cor Cererols recupera la música del P. Anselm Ferrer

El Cor Cererols, format l’any 2018 per un nucli d’antics escolans de Montserrat, que aplega els principals cantants de cor professionals del país, ha llançat el seu primer disc: Cum Silentio (Discos Abadia de Montserrat), que està dedicat principalment a l’obra coral del P. Anselm Ferrer (1882-1969), compositor i director de l’Escolania de Montserrat del 1911 al 1933.

El P. Anselm Ferrer va escriure una obra coral breu, però d’una innegable qualitat. Es tracta, a més, d’una veu singular dins la música coral catalana del segle XX, tant pel seu estil –una amalgama entre la música romàntica més propera cronològicament i l’estil polifònic dels mestres del Renaixement- com per l’època en què s’emmarca el seu major període productiu, entre els anys 1930 i 1950. Aquesta és la primera vegada que la música del P. Anselm Ferrer és enregistrada per un cor professional, que en aquest cas s’ha fet a partir d’una alta exigència i qualitat artística.

La figura principal del CD és el P. Ferrer, però el programa es completa amb la música de dos dels seus principals referents musicals, i que ell mateix dirigia sovint: una obra cabdal de la música coral ibèrica de principis del s. XX –pràcticament inèdita-, com és el Miserere de Vicente Goicoechea (1854-1916), i dues obres de Tomás Luis de Victoria (1548-1611), O Sacrum convivium a 6 i Salve Regina a 5.

Contingut:

 1. O Sacrum convivium
  P. Anselm Ferrer, Cor Cererols, Marc Díazb
 2. O sacrum convivium a 6
  Tomás Luis de Victoria, Cor Cererols, Marc Díaz
 3. Lamentatio I. Sabbato Sancto
  P. Anselm Ferrer, Cor Cererols, Marc Díaz
 4. Miserere
  Vicente Goicoechea Errasti, Cor Cererols, Marc Díaz
 5. Lamentatio II. Sabbato Sancto
  P. Anselm Ferrer, Cor Cererols, Marc Díaz
  Fragment:
 6. Salve Regina a 5
  Tomás Luis de Victoria, Cor Cererols, Marc Díaz
 7. Ave Maria
  P. Anselm Ferrer, Cor Cererols, Marc Díaz, Joan Seguíbr>
  Fragment:

La direcció del cor, que pren el nom d’un altre músic que també va ser escolà de Montserrat, Joan Cererols, compositor del Barroc català i un dels pares de l’Escola de Montserrat, va a càrrec de Marc Díaz. L’acompanyament a l’orgue per a l’enregistrament del CD ha estat del també antic escolà Joan Seguí.

El disc Cum Silentio es pot adquirir a la Botiga online de Montserrat.

Última actualització: 2 desembre 2020

Abadia de MontserratEl Cor Cererols recupera la música del P. Anselm Ferrer