El barceloní José Manuel Puyo guanya el XIV Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Francesc Cots (Barcelona) s’endú el màxim guardó de la Categoria Parc Natural; Josep Balcells (Igualada), el de Portals de Montserrat; i Carles Punyet (Barcelona) el primer de la Categoria Creativa

El barceloní José Manuel Puyo ha estat guardonat amb el 1er. premi de la Categoria General del XIV Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 600€, amb la fotografia que porta per títol “Sol de sortida des de la Creu”. En la Categoria Parc Natural ha estat premiada la foto “Els bocs”, realitzada per Francesc Cots, també de Barcelona; l’autor de la fotografia guardonada amb el 1er. premi de la Categoria Portals de Montserrat, “Boira”, és Josep Balcells, d’Igualada; mentre que Carles Punyet, de Barcelona, s’ha endut el 1er. premi de la Categoria Creativa per la fotografia “Sota la lluna”.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500€ per a la fotografia guanyadora de la categoria General, 250€ per a la segona i 150€ per a la tercera. A la resta de categories –Parc Natural, Portals de Montserrat i Creativa-, el repartiment dels premis és de 300€ per a la guanyadora, 200€ per a la segona classificada i 100€ per a la tercera.

Enguany, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 414. Per categories, 189 han optat a premi a la categoria General, 64 a la de Parc Natural, 71 a la de Portals de Montserrat i 90 fotografies a la categoria Creativa.

La resta de fotografies guardonades són, en la Categoria General: “Montserrat reducte del Sol”, de Marc Capdevila (Vilanova i la Geltrú), 2n premi; i “De camí a Montserrat”, de Joan Antoni Closes (Manresa), 3r premi. En la Categoria Parc Natural: “Cabells d’àngel”, d’Albert Arean (Collbató), 2n premi; i “Fauna i Flora del Parc”, de Carlos Illa (Moià), 3er. En la Categoria Portals de Montserrat, les premiades són “Sant Esteve i Montserrat”, de Sergi Boixader (Navàs), 2n; i “Baixa la boira”, de Josep Catasús (Vilafranca del Penedès), 3er. I, finalment, en la Categoria Creativa: “Lluny”, de Pere Grima (Monistrol de Montserrat), 2n; i “Dansa de núvols a Sant Jeroni”, d’Albert Homs (Sant Vicenç de Castellet), 3er.

L’esperit d’aquest concurs és el de destacar fotogràficament els valors del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori-.

El jurat del XIV Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat ha estat format per Joaquim Vert, de l’Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada; Melcior Soler, de l’Associació Fotogràfica de Collbató-Objectivament; Òscar Bardají, de l’Abadia de Montserrat; Ramon Bisbal, director del Parc Natural de Montserrat; i Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari.

Última actualització: 27 març 2020

adminEl barceloní José Manuel Puyo guanya el XIV Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat