El Diumenge a Montserrat
20 març 2022

El Diumenge a Montserrat ens dona l’oportunitat de posar-nos al dia de l’actualitat montserratina.

Aquesta setmana parlarem de l’evangelització dels joves arran de la trobada que va reunir a Montserrat prop de 300 joves, entre sacerdots, catequistes —experimentats i novells— i interessats a aprendre la metodologia de formació catòlica Life Teen. El mètode Life Teen va néixer fa trenta-set anys a l’estat d’Arizona (EUA) i en fa deu que s’ha implantat a l’Estat espanyol. Avui ja és a 160 parròquies. Està basat en un doble itinerari, dos programes que donen continuïtat a la formació dels 13 als 19 anys: EDGE és l’adreçat a adolescents de 1r a 3r d’ESO, mentre que Life Teen està pensat per a joves a partir de 4t d’ESO. Ens acompanyaran dos dels organitzadors de la trobada, la M. Paola Ortega, que col·labora al ministeri musical de Life Teen a Madrid, i l’Ignasi Martínez, que és catequista de Life Teen d’un grup de joves de 2n i 3r d’ESO a la parròquia del Sant Esperit de Terrassa.

Després coneixerem la tasca de la Fundació Salvat, que assumirà el pressupost del Concert de Rams a Montserrat dels tres anys vinents. El director de la Fundació, Llucià Homs, ens explicarà els seus objectius i la relació amb Montserrat.

I la darrera entrevista del programa serà a l’arquebisbe emèrit de Saragossa Vicente Jiménez Zamora, coordinador de l’equip sinodal de la Conferència Episcopal Espanyola, que va participar en les jornades diocesanes de formació i espiritualitat del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Amb Mons. Jiménez parlarem del Sínode.

Última actualització: 19 gener 2023

Abadia de MontserratEl Diumenge a Montserrat
20 març 2022