Dimecres 31 de maig, rosari pel Sínode

Dimecres, 31 de maig, a les 18.00 hores, Montserrat TV emetrà en directe el res del rosari des de la Basílica de Santa Maria de Montserrat, a partir de la convocatòria de la Secretaria de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que tindrà lloc al Vaticà del 4 al 29 d’octubre de 2023. Aquesta petició de convocar una oració mariana –concretament, el res del rosari- s’ha fet a través de totes les Conferències episcopals, perquè en la festa de la Visitació de la benaurada Verge Maria, que se celebra el 31 de maig, es posi tot el procés sinodal sota la protecció de la Mare de Déu.

A cada diòcesi s’ha designat un santuari de referència per a l’ocasió, que en el cas del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, al qual pertany Montserrat, ha estat el de Santa Maria. Per tant, la comunitat monàstica acollirà aquesta intenció de pregària dins l’horari habitual del Santuari, a les 6 de la tarda, i també en la pregària de Vespres, que acabarà amb el cant de la Salve Regina i d’un motet polifònic, a càrrec de l’Escolania de Montserrat.

L’emissió en directe del rosari i, a continuació, de l’ofici de Vespres de la comunitat benedictina es podrà seguir dimecres 31 de maig a través de Montserrat TV.

Des de fa dos anys, tota l’Església està vivint un camí de preparació per a la celebració del Sínode dels Bisbes, que es reunirà l’octubre de 2023 al voltant del tema de la «sinodalitat», que és una invitació a descobrir que a l’Església estem convidats a caminar junts. Ha estat un temps d’escolta, diàleg, discerniment i de moltes aportacions que ha fet tot el poble de Déu que, partint de les Esglésies locals, ens ha fet descobrir que, en aquest moment de la vida de l’Església, hem d’estar atents a allò que l’Esperit vol dir-nos, que a l’Església hem de caminar junts. El papa Francesc ens ha ensenyat que la sinodalitat és el camí que Déu espera de l’Església del tercer mil·lenni. En realitat, és la mateixa naturalesa de l’Església, que com a poble de Déu pelegrí i missioner camina unit sempre amb Crist, ple de l’Esperit Sant. Per això, aquest esdeveniment no pot passar de llarg i hem estat convidats a cada diòcesi a pregar per tot aquest procés sinodal i posar-lo sota la protecció de la Mare de Déu, Mare de l’Església. Per això, en la festa litúrgica de la Visitació de la Benaurada Verge Maria a la seva cosina santa Elisabet, es podrà resar el Rosari contemplant els misteris de goig demanant pels fruits del camí sinodal que s’han recorregut i per la seva culminació en l’Assemblea Sinodal, que se celebrarà en dues sessions: la ja molt propera d’octubre de 2023 i la seva culminació el 2024. L’Esperit Sant és el protagonista principal del camí sinodal. E

l nostre temps està habitat per l’Esperit Sant. Es començarà la pregària, tots junts, recorrent-hi i invocant-lo, com ja s’ha fet en cadascuna de les sessions que han anat marcant aquest procés sinodal.

 

Última actualització: 1 juny 2023

Abadia de MontserratDimecres 31 de maig, rosari pel Sínode