Scroll Top

Montserrat ofereix dues propostes de formació per a organistes

El Monestir de Montserrat ofereix aquest estiu dues propostes de formació per a organistes. D’una banda, la setmana del 24 al 29 d’agost tindrà lloc el XXVIII Curset de Formació per a Organistes d’Església, adreçat a organistes que disposin del Cicle inicial de Grau mitjà o bé Grau elemental o equivalent; i, d’una altra, la de l’1 al 5 de setembre, un curs d’orgue impartit per Juan de la Rubia per a estudiants o organistes de Grau mitjà o superior.

En ambdós casos, les matèries que es treballaran són: repertori, anàlisi musical, improvisació, tècnica i harmonia. Per tal de fer efectiva la inscripció, els alumnes hauran de presentar un currículum on hi consti els estudis musicals realitzats, la trajectòria musical i les obres que voldrà treballar. L’allotjament serà a l’hostatgeria del monestir, que compta amb totes les garanties sanitàries preceptives, i les places són limitades.

El XXVIII Curset de Formació per a Organistes d’Església de Montserrat s’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants o organistes que volen aprofundir el seu repertori i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia. El professorat està format per Ramon Oranias, Pau Riuró, Lorién Santana i Pierre Vidal.

El Curs d’Orgue impartit per Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i professor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), serà més específic per a estudiants de Grau mitjà o superior d’orgue.

Per a més informació i inscripcions: Maria Dolors Casanovas (Tel. 626 92 44 14 / mariadolorscasanovas@yahoo.es) i Ramon Oranias (Tel. 93 877 77 66 / roranias@abadiamontserrat.net).

Última actualització: 29 juliol 2020