Scroll Top

Concert d’homenatge al P. Anselm Ferrer, dirigit per Marc Díaz, amb el Cor Cererols i Arnau Farré a l’orgue

Es podrà seguir en directe a través de Montserrat RTV (www.montserratcomunicacio.cat) i l’endemà, diumenge 11, a les 20h, per les TV de la Xarxa de Comunicació Local

Dissabte 10 d’agost, a les 21h, tindrà lloc el tercer concert del IX Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2019), que estarà protagonitzat per un jove director i antic escolà de Montserrat, Marc Díaz; un jove cor, el Cor Cererols, i l’acompanyament d’un altre antic escolà, Arnau Farré, a l’orgue. Joves músics de gran talent per afrontar un repte proposat pel Festival.

S’escau enguany el 50è aniversari de la mort del P. Anselm Ferrer (1882-1969), director de l’Escolania de Montserrat i compositor representant de l’escola Ceciliana a la nostra terra. Aquest merescut homenatge permetrà escoltar l’original producció del P. Anselm, dignament interpretada, junt amb repertori contemporani romàntic. Un repte que un jove cor i un jove director, amb qualitats excepcionals per a la recerca i la interpretació, permetran redescobrir les meravelles del patrimoni musical recent de casa nostra.

Aquest concert es veurà completat amb la participació del Cor Cererols a la Missa Conventual del diumenge 11 d’agost, amb la interpretació de la Missa Abatialis, del P. Anselm Ferrer.

El programa del concert de dissabte 10 d’agost, que es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV (www.montserratcomunicacio.cat) a les 21h, i l’endemà, diumenge 11, a les 20h, per les TV de la Xarxa de Comunicació Local, és el següent:

Entrada

Laudibus Cives                                              P. Anselm Ferrer (1882–1969)

Primer diàleg: Motets eucarístics

Adoro te                                                         J. Rheinberger (1839–1901)

O Sacrum Convivium                                    P. Anselm Ferrer

Set Versos curts de primer to                        Joan B. Lambert (1884-1945) (orgue sol)

Segon diàleg: De Lamentatione

Vau. Et egressus est                                     Tomás Luis de Victoria (1548–1611)

Lamentatio II                                                  P. Anselm Ferrer

Preludi sobre Veni Creator Spiritus              Josep Muset (1889-1957) (orgue sol)

Tercer diàleg: Ave Maria

Ave Maria                                                       F. Mendelssohn (1809–1847)

Ave Maria                                                       P. Anselm Ferrer

El darrer concert del FIOM 2019 tindrà lloc el dissabte 24 d’agost i comptarà amb una intèrpret eslovaca, Monica Melcova, que juntament amb Juan Manuel Gómez, a la trompa, oferiran repertori per aquesta singular formació.

Cal recordar que tots els concerts del FIOM 2019 se celebren a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, comencen a les 21h, i tenen l’entrada lliure. Aquests espectacles musicals també es poden seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV (www.montserratcomunicacio.cat) i també s’emeten a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat, organitzat per l’Abadia de Montserrat i patrocinat per Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El FIOM 2019 està essent novament un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.

Última actualització: 27 març 2020