Concert dels guanyadors del concurs Prima la Música d’Àustria a Montserrat

La formació Ensemble de Cordes, formada per joves de 13 a 19 anys, interpretaran obres de Mozart, Vivaldi, Schostakowistsch, Telemann, Beethoven, Bruch, Sarasate i Tshaickowski

 

 

Montserrat, octubre de 2019. La formació Ensemble de Cordes, integrada per alumnes guanyadors del Concurs Nacional Prima la Música de Viena (Àustria) oferirà diumenge 27 d’octubre, a les 16h, un concert a la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat, amb entrada lliure.

 

El concert el protagonitzaran 12 instrumentistes de corda -violins, un violoncel i un contrabaix-, un flautista i dos pianistes acompanyants. El programa comptarà amb obres de Mozart, Vivaldi i Schostakowitsch, Telemann, combinat amb obres per a violí i flauta deBeethoven, Bruch, Sarasate i Tschaikowski. Té una durada de 90 minuts, dividit en dues de 45, amb una pausa entremig.

 

Prima la Música és el concurs musical infantil i juvenil de més renom a Àustria. Enguany celebra 25 anys de la seva fundació i s’adreça a alumnes d’entre 6 i 19 anys. La seu de Prima la Música Viena té com a objectiu no només organitzar aquest concurs, sinó també promocionar i contribuir al desenvolupament artístic i personal dels guardonats. Fins ara, aquesta organització ha promogut concerts a Argentina, Alemanya, Holanda, Polònia, Rússia, Hongria i Eslovàquia.

 

L’Ensemble de Cordes està compost per guanyadors del Concurs Prima la Musica de Viena, que es formen a institucions com l’Escola de Música de Viena, el Conservatori de Música de Viena Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien i la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena. Aquests joves músics ofereixen un programa amb obres de Beethoven, Mozart, Schostakowitsch, Tschaikowski i Vivaldi, tant en format solista com de música de cambra. L’any 2018, juntament amb Johannes Kostner, membre de l’Orquestra Filharmònica de Viena, va néixer aquesta idea per tal de promoure joves músics a nivell internacional com a representants del món cultural musical austríac.

 

Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat

Última actualització: 17 abril 2020

adminConcert dels guanyadors del concurs Prima la Música d’Àustria a Montserrat